Ugrás a fő kontentre

Manikűr tanfolyam

Online manikűr tanfolyam

Az első, amit megnézel egy másik emberen, azok a körmei? Gyengéid a szépen formázott, igényes körmök? Te vagy az állandó “körömfelelős” a bulik előtt? A barátnőid rendszeresen téged kérnek meg, ha szeretnének ápolt és szép körmöket? Akkor a manikűr tanfolyam neked szól! Ha nem szeretnéd magad évekre elkötelezni, de érdekel a “körmözés” és szívesen fejlesztenéd magad a témában, akkor ezt a Manikűr tanfolyamot imádni fogod! A tanfolyamot szakértő oktató állította össze, és kezdők számára tökéletes elméleti alapot biztosít. 

 

Ápolt kacsók mindenkinek! 

A téli időszak megviseli a bőrünket, ez alól pedig a kezeink sem kivételek. A szárazabb bőrt sokszor hiába kenjük a legjobb minőségű kézkrémekkel, mégis extra odafigyelést és törődést igényel. A tavasz közeledtével pedig lekerülnek a kesztyűk és csizmák és kevés kiábrándítóbb dolog van az ápolatlan kezeknél és lábaknál, legyen az illető nő vagy férfi.

Az igényes megjelenés része - a smink, a haj és az öltözet mellett - a kéz, hiszen sokszor kerül előtérbe: egy kézfogás során, vagy éppen az Instagram görgetése közben a villamoson. Gondoljunk tehát a körmeinkre és a kezeinkre (és a lábainkra is, hiszen a pedikűr éppolyan fontos), és ápoljuk őket rendszeresen! Érdekel az aktuális köröm divat? Egy pillantásból megállapítod, hogy nőtársad körme gél lakk vagy porcelán vagy éppen zselé? Valódi "köröm guruként" tart számon a baráti köröd, hiszen mindig a legújabb divat szerint lakkozod és ápolod körmeidet? Három "igen" válasz esetén megtaláltad a számodra legideálisabb képzést, ahol elismert, professzionális műkörömépítő tanítja meg számodra a szakma alapjait.

Ez a professzionális manikűr tanfolyam tökéletes lehetőség, mivel megtanítja számodra az alapokat, így neked nincs más dolgod, mint reszelőt és ollót ragadni és felkészülni! A képzés elvégzését követően online certifikátot állítunk ki magyar, angol és német nyelven, melyek igazolják a képzés sikeres elvégzését. Kérjük vedd figyelembe, hogy a certifikát nem számít hivatalos oklevélnek.

 

manikur-tanfolyam

 

A manikűr rövid története

A kezünk rengeteget elárul rólunk, arról, hogy kik vagyunk. Indiában a nők már a régi időkben is ismerték a kéz és körömápolás titkait, kezüket és körmeiket hennával díszítették. Babilóniában pedig ezt magasabb szinten űzték, ott arany eszközökkel díszítették kezüket, vagy éppen körmeiket. Természetesen Kleopátra sem maradhatott ki a sorból, ő már akkor is tudta, hogy egy igazi "femme fatale" a mélyvörösre voksol, míg Nefertiti kedvence a rubinvörös árnyalat volt.

 

Műkörmök és körömlakkok

A 20. század vívmánya volt a műkörmök és körömlakkok térnyerése. A francia manikűr elődjét pedig nem másnak, mint Henry Fordnak és az autógyártásnak köszönhetjük. Ahogyan a nők is elkezdtek dolgozni különböző gyárakban, sokan nem bírták elviselni a koszos, ápolatlannak tűnő körmeiket és egyszerűen fehérre festették a végét, ami a modern francia manikűr egyik elődje lett.

 

Megjelennek a filmsztárok

Az olyan filmsztárok, mint Rita Hayworth, Marlene Dietrich vagy Greta Garbo, előszeretettel festették piros és pink árnyalatúra körmeiket. A körömlakkok őse két kémikus, a Revlon testvérpár volt, akik kifejlesztették a pigment tartalmú körömlakkokat, melyek lehetővé tették különböző színű körömlakkok létrehozását.

Az első műköröm 1934-ben látott napvilágot, melyet meglepő módon egy fogorvos fejlesztett ki, abból célból, hogy a körömrágássál küzdő páciensek ne szenvedjenek meggyötört körmeik látványától. Főként a filmiparban terjedt el a használata, majd a 70-es években kifejlesztették az UV fényre kötő műköröm anyagot is.

 

Ápolt letisztultság: a francia manikűr

Sokak számára a francia manikűr egyet jelent az ápoltsággal. Ugyan Henry Fordot emlegettük az előzőekben, de 18.században egy Sitté nevű párizsi orvos a körömápolás egyik nagymestere volt. Szerinte az egészséges köröm nem pusztán tiszta, hanem kinézete megegyezik a mai francia manikűrével. A köröm a mosolyvonalig rózsaszín, majd azon felül pedig ragyogóan fehér. Az orvos gyakorta használt különböző olajokat, és rózsafa pálcát is ennek elérésére.

 

Mi a különbség a manikűr tanfolyam, valamint a kézápoló és műkörömépítő képzés között? 

Először is fontos tisztázni, hogy ez a szakmai tanfolyam nem a műkörömépítésről szól, tehát ez nem egy műkörmös tanfolyam. Ez egy alapozó tanfolyam, melyre később ráépül a műkörömépítő képzés, vagy a gél lakk tanfolyam. Ez a tanfolyam egy alapozó képzés, amely során elsajátíthatod a bőr és kézápolás technikáit, vagy akár a kézmasszázst is, amit tovább tökéletesíthetsz akár egy következő műköröm tanfolyam során. A kurzus során megismered a hagyományos, japán vagy éppen a francia manikűr alapjait, a paraffinos kézápolást, és átfogó tudást kapsz egy szakszerű manikűr elkészítéséről is. 

 

japan-manikur-keszlet

 

A tanfolyam felépítése 

Az oktatás teljesen online, ezért saját időbeosztásban tudod elvégezni, nincs helyhez vagy időhöz kötve. Az oktatás során az alábbi szakmai elméleti és gyakorlati ismeretekkel leszel gazdagabb:

 • A szépségiparban használatos fertőtlenítőszerek.
 • Bőrápoló olajok, zsírok kémiai összetevői.
 • Anyagismeret: lemosók, körömlakkok összetevői, típusai, a használt eszközök. Ide tartozik a körömreszelő, bőrfeltoló, ollók, áztatótálak, stb.
 • A kézápolás alapelvei.
 • A hagyományos, japán és francia manikűr technika részletes ismerete.
 • Díszítő technikák: alaplakk, fedőlakk, ecsetek, a körömnyomda, csillám, márványozás, körömmatrica technikája.
 • Kézmasszázs.
 • Paraffinos ápolás.
 • Henna – alkalmazása, elkészítése, hennaolaj kikeverése.

 

A tanfolyam során magyar nyelvű oktató videók segítenek abban, hogy a különböző gyakorlati technikákat elsajátíts. A videókban a szakértő oktató mutatja be számodra a pontos kivitelezést, így garantáltan könnyebben tudod magadévá tenni a tananyagot. Az alapok megismerése után megismered a különböző manikűr technikákat, majd a díszítés alapelveit. Ha úgy döntesz, szívesen megismerkednél más technikákkal, esetleg tovább mélyítenéd a tudásod, neked ajánljuk a gél lakk alaptanfolyamunkat, amiben további körmös technikákkal várunk.

 

Kinek ajánljuk manikűr tanfolyamunkat? 

 • Azoknak, akik szeretnék megismerni a manikűrözés alapjait és bővíteni tudásukat. 
 • Azoknak, akik szeretnének gondoskodni a saját és barátaik körmeinek ápoltságáról. 
 • Azoknak, akik kacérkodnak a kézápoló és műkörömépítő szakmával, de még nem döntötték el, hogy nekik való-e a felnőttképzési (OKJ) tanfolyam. Ez a tanfolyam garantáltan segít a döntés meghozatalában. 
 • Azoknak, akik nem tudják megoldani a személyes jelenlétet: nálunk teljesen online tanulhatsz.

 

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

A kézápoló, műköröm vagy akár a gél lakk tanfolyamok elvégzéséhez elsősorban Spirit Nails termékeket ajánljuk számodra, de az alábbi kellékeket bármelyik fodrászkellék boltban be tudod szerezni. 

 • Körömlakkok. Ezekből tökéletesen megfelelnek azok, amelyek már otthon vannak neked, hiszen nem fogsz gél lakkokat használni még.
 • Emellett körömlakkhoz való base coat (alaplakk) és top coat (fedőlakk) is szükséges lesz a tökéletes, tartós körömlakk eléréséhez. A Nail Prep egy fertőtlenítő és zsírtalanító a körmökre, ami által jobban tapad a lakk, elpusztítja az azokon található baktériumokat az egészséges köröm védelme érdekében. Természetesen egy körömlakk lemosó, valamint szálmentes törlő vagy vattakorong is kelleni fog, de ha imádod a lakkozást, akkor ez már biztosan van otthon.
 • Az anyagismeret során megismerkedsz a manikűr szettben található (de külön is beszerezhető) bőrvágó ollóval és a körömollóval (bal kezes verzióban is elérhető), portalanító kefével, körömreszelővel, bufferral és polírozóval, kéztámaszokkal, lábujj szétválasztóval, rózsafa pálcávalés áztató tállal. A bőroldó folyadék a körömre hajló cuticula eltávolítására használandó, a bőrolaj pedig a körömágy szárazsága ellen. Ez utóbbit is több illatban megtalálod, válassz kedvedre valót.
 • A manikűr technikák tanulása során szükséged lesz a Japán Manikűr Készletre. Ennek elemeit külön sajnos nem tudod megvenni, az eredeti Japán Manikűrt csak készletként árusítják. 
 • A díszítés technikák elsajátításához csillámporra, körömmatricára és esetleg apró gyöngyökre lesz szükséged, valamint ajánlott 2-3 hegyes, vékony ecsetet is beszerezned. Ezek segítségével könnyebb lesz megvalósítani a díszítést.
 • (opcionális) A paraffinos ápoláshoz paraffingép és paraffin szükséges, utóbbi több illatban is kapható, válassz először hozzád közel állót. Mivel ezek beszerzése nagyobb összeg, ezért a kézápolás technika elsajátításához testápolót vagy masszázsolajat is használhatsz.
 • (opcionális) Az utolsó fejezetben a henna és henna olaj elkészítésével is megismerkedsz, de mi először a már előre összeállított masszát és olajat ajánljuk. Érdemes először a kézügyességet gyakorolni azáltal, hogy a minták elkészítését gyakorlod, mintsem magát a massza főzését. Ahhoz a hozzávalók beszerzése kicsit bonyolultabb, mivel indiai eredetű a technika.

 

Online tanfolyam - Tanulj bárhol, bármikor! 

A manikűrös készlete tehát igen nagy és szerteágazó, amennyiben a műkörmös szakma a cél, ezeket még kiegészíheted a következőkkel: tipoldó, ragasztó, porcelán oldó, fixáló folyadékok. Természetesen ha közel áll hozzád a manikűrös szakma, akkor tárházad garantáltan napról - napra növekszik majd, különböző eszközökkel, legyenek azok ecsetek, reszelők, körömlakkok. Az online oktatási forma előnye, hogy nincsenek részvételi napok, melyeken folyamatosan részt kell venned, ott és akkor tanulsz, amikor neked megfelelő.

A tanfolyam elvégzését követően online certifikátot állítunk ki magyar, angol és német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését. Kérjük vedd figyelembe, hogy a certifikát nem számít hivatalos oklevélnek.

 

Tanfolyam moduljai 

1. Egészségvédelem

a. Higiénia, sterilizálás

b. A szépségiparban használható fertőtlenítőszerek

c. Bőrápoló anyagok

d. A kéz- és lápápolásnál leggyakrabban használt ápoló anyagok

2. Anyagismeret

a. Lakkok és lemosók

b. A kézápolás eszközei

3. A manikűr

a. A kézápolás

b. A manikűr fajtái

c. A hagyományos manikűr

d. A francia manikűr

e. A japán manikűr

4. Díszítés

a. Díszítés különböző lakkokkal

b. Alaptechnikák

5. Kézmasszázs

a. A masszázsról általában

b. A svédmasszázs fogásai

c. A masszázs javallatai és ellenjavallatai

d. A masszázs gyakorlati kivitelezése

e. Masszázs gyakorlati kivitelezése – bónusz videó

f. Teszt

6. Paraffinos ápolás

a. Mi is a paraffinos ápolás?

b. A paraffinos ápolás menete

7. Hennafestés

a. Mi is az a henna?

b. Bőrfestés hennával

c. Végszó

d. Teszt

 

Jelentkezz te is manikűr tanfolyamunkra!

A tanfolyamot partnerünk, a The Bright Academy szervezi. A Jelentkezés gombra kattintva átirányítunk a partner oldalára, ahol a tanfolyamra jelentkezni tudsz.

Jelentkezz te is a tanfolyamra még ma, és ismerd meg ennek a gyönyörű, kreatív szakmának az alapjait! Kérdés esetén keress minket e-mail formájában!

 

JELENTKEZÉS

 

Hasonló műkörmös tanfolyam

Gél lakk alaptanfolyam

Kézápoló és műkörömépítő OKJ tanfolyam