Ugrás a fő kontentre

Masszázs tanfolyam

Masszázs tanfolyam online - Ismerd meg most az alapokat!

Ez a masszázs tanfolyam segít elsajátítani a svédmasszázs alapjait, az alapvető technikákat, anatómiai ismereteket. Kevés jobb dolog van annál, mint egy pihentető, frissítő masszázs egy fáradt nap után. A masszázs technikáját szinte évezredek óta ismerik és alkalmazzák különböző kultúrák. Az alábbi masszőr tanfolyam olyan érdeklődők számára készült, akik karrierváltásban gondolkodnak, és szeretnék magukat kipróbálni egy teljesen új szakmában. A felnőttképzési rendszer átalakulásával megváltoztak a lehetőségek, sokszor hosszú évekre kell elkötelezned magad egy oktatási intézmény mellett. Ha szeretnél megismerkedni a masszázs alapjaival, de még nem döntötted el, hogy ez neked való szakma-e, akkor itt a lehetőség, ez a masszázs tanfolyam a tökéletes alkalom!

 

Egy szakma: sokrétű tudás

Ha rendszeresen jársz masszőrhöz, akkor tudod, hogy mennyire nehéz igazi szakembert találni. Egy masszőr tudása igazán sokrétű. Ismernie kell a test anatómiáját, tisztában kell lennie gyakori bőrgyógyászati problémákkal, az ideg és mozgásrendszer felépítésével. Emellett kiemelten fontos, hogy főbb ortopédiai megbetegedéseket is ismerjen, tehát egy masszőr magas szinten képzett, emiatt nehéz is jó szakembert találni.

 

Masszőr a háznál

Szállodákban, wellness központokban, de már otthon is találkozhatsz masszőrökkel hiszen gyakorta házhoz is jönnek. Kevés jobb dolog van annál, mint a farkasordító hideg időben szauna, fürdő és masszázs szolgáltatásokat élvezni. Masszőrként dolgozhatsz különböző fürdő komplexumokban, de dönthetsz úgy, hogy a saját utadat járod és vállalkozó leszel. Elindíthatod a saját szalonodat, vagy kimehetsz házhoz is: ilyenkor érdemes beszerezni egy kényelmes masszázs ágyat.

 

Hogyan és miben segít egy masszázs?

A masszázs tanfolyamot többéves gyakorlattal rendelkező oktató készítette, így mind elméleti, mind gyakorlati szempontból ideális alapot biztosít számodra. A masszázs tanfolyam az egyik bestseller képzésünk.

A masszázs amellett, hogy segít ellazulni és kikapcsolódni, számtalan egészségügyi előnnyel jár. Felfrissíti a bőrt, az izmokat és az izületeket, aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszert, és oldja az izmok feszültségét és csökkenti a krónikus fájdalmat. Egy masszőr feladata, hogy segítse az ellazulást és a relaxációt.

A stresszt, mint jelenséget a WHO az egyik legsúlyosabb egészségügyi, mentális problémaként tartja számon. Sajnos számtalan betegségünk fakad a stresszből, ám szerencsére a masszázs segíthet a stressz csökkentésében is. Az érintés hatására aktivizálódik a paraszimpatikus idegrendszer, ami ellensúlyozza a stresszre adott negatív válaszreakciót. A masszázs során jut idő megpihenni, testileg és lelkileg feltöltődni, így a páciens kiegyensúlyozottan távozhat. Egy jó szakember gondoskodik arról, hogy a páciens az ott töltött idő alatt teljesen kikapcsolódjon, maga mögött hagyja a napi gondokat.

 

Masszőr és gyógymasszőr különbségek és hasonlóságok

Fontos, hogy mielőtt belevágunk bármilyen masszőr képzésbe, tisztában legyünk az alapokkal. Ez a tanfolyam nem gyógymasszőr képzés, hanem egy alapozó, tudásbővítő képzés. Ha úgy döntesz, hogy masszőrként szeretnél dolgozni, akkor az új szakképesítési rendszerben (az OKJ utódja) gyógymasszőr és rehabilitációs terapeuta képzések rendszeresen indulnak. De mi a különbség a masszőr és a gyógymasszőr között?

A gyógymasszőr képzés kiindulópontja a svédmasszázs, így tehát el kell végezned az alapképzések valamelyikét, amely valamelyik továbbképző intézményben indul. Sikeres alapozó masszőr képzés esetén (amennyiben szeretnéd) elkezdheted valamelyik továbbképzést. Magyarországon a legelterjedtebb a svédmasszázs, erre épül a továbbképzés, mint a sportmasszázs, vagy akár a reflexológia. Egy alap svédmasszázs képzés nem ad gyógymasszőri tanúsítványt, ezért sima alapozó képzéssel nem végezhetsz gyógymasszőri tevékenységet. Gyógymasszőrökkel találkozhatsz fürdőkben, de gyakran indítanak saját vállalkozást is. A gyógymasszázs orvosi rendelvényre felírható kezelés, így egy gyógymasszőrnek komoly elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkeznie.

Mindamellett, hogy a hozzád érkezőket fizikai szempontból kezeled, néhány esetben a problémák lelki okokra vezethetőek vissza, ezért elengedhtetlen hogy nyitott légy és kommunikálj a vendégeiddel.

 

masszazs-tanfolyam

 

Tanulj tovább - Masszázs tanfolyamok, melyeket érdemes megfontolnod

Ahogy a fentiekben említettük nem pusztán egy masszőr képzés létezik, ma már tanfolyamok sokasága áll rendelkezésedre, ha úgy döntesz, nem állsz meg alapozó képzésnél. Ahogy említettük mindennek az alapja a svédmasszázs, ami egy relaxáló, lazító masszázs fajta. Magyarországon ez a legelterjedtebb, ha Budapest vagy környékén élsz, biztosan találsz olyan masszőrt, aki svédmasszázzsal foglalkozik. A masszázs tanfolyamok között a legelterjedett - pont ezért - ez a tanfolyam, tehát ha bármilyen továbbképzést szeretnél a későbbiekben végezni, ezzel a tanfolyammal érdemes kezdeni. Ha megszerezted a masszőri vizsgát, elkezdhetsz nézelődni, specializálódni.

 

Gyógymasszázs

Fizikoterápiás kezeléseken belül szokták alkalmazni a gyógymasszázst. A masszázs terapeuta ebben az esetben komoly tapasztalattal rendelkező szakember, aki képes felmérni a páciens mozgásszervi problémáit. A masszőr tanfolyamon megszerzett tanúsítvány tehát nem elegendő gyógymasszőri tevékenységek elvégzésére, hiszen ez már terápiás masszázs, elsősorban. Gyógymasszőrként a tartósan vagy krónikusan megrövidült izomszövettel foglalkozol majd, de a páciens testének egészével holisztikusan foglalkozol majd. Gyógymasszázs tehát egy kiegészítő kezelés, amelyhez sokszor gyógytorna és fürdőkezelések is társulnak.

 

Thai masszázs

A thai masszázs gyökerei az ősi Indiába nyúlnak vissza. A thai masszázs száraz masszázs, tehát olajok nélkül történik. A masszázs az izmok nyomásával, és azok megnyújtásával segíti a szabad energiaáramlást. A masszőrök tehát nem pusztán a kezeiket, hanem olykor a lábukat, könyöküket, vagy akár a térdüket is használják. A svéd masszázzsal ellentétben itt érdemes felkészülni egy aktívabb masszázs kezelésre, ez a masszázsfajta komolyan megnyújtja és megdolgoztatja az izmainkat.

 

Nyirok és cellulitmasszázs

Érdemes még megemlíteni a nyirokmasszázst, amivel a test nyirokcsomóinak masszírozásával segítik a nyirokrendszer helyreállítását. A hölgyek egyik nagy kedvence pedig a cellulit masszázs, amellyel a narancsbőrt enyhítik a combokon és egyéb problémás területeken. Utóbbi időszaka március és április, hogy nyárra formába lendüljenek a hölgyek!

 

Talpmasszázs

A talpmasszázs is egyre népszerűbb képzés, hiszen sok oktatási központ tartja nyilván induló képzései között a talpmasszázs képzést. A talpmasszázs jótékony hatással van a testünkre és a lelkünkre. A talpon található reflexpontok különböző szerveinket jelzik, és a talpat masszírozva energiát küldhetünk tovább szerveink felé. Serkenti a nyirokkeringést, erősíti a immunrendszert, szabályozza a hormonháztartást.

 

Sajátítsd el az alapokat nálunk!

A masszázs tanfolyam során hallgatóink megismerik a legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Ezek az információk a későbbi munkád során, nélkülözhetetlenek lesznek. Nem pusztán azt tanulod meg, hogyan kell helyesen masszázst végrehajtani, hanem találkozol majd a leggyakoribb bőrbetegségekkel is, a sejtek, szövetek és szervrendszerek felépítésével. Megismered a keringési szervrendszert, a masszázs javallatait és ellenjavallatokat is. A főbb izmokat és izomműködést is, az utolsó modulokban pedig a masszázs gyakorlati kivitelezését.

 

Online tanfolyam - Tanulj saját tempóban

A masszázs tanfolyam teljesen online formában történik, tehát a beiratkozás után azonnal elkezdheted. A tanfolyamot saját tempóban végezheted (ahogy online tanfolyamaink esetében mindig), így bárhol, bármikor tanulhatsz, amikor csak kedved és időd engedi. A modulok végén tesztekkel mérheted fel a megszerzett tudásod. A tanfolyam végén, a sikeres vizsga után, háromnyelvű certifikátot állítunk ki számodra, mellyel igazolhatod a tanfolyam elvégzését.

 

Hol helyezkedhetsz el masszőrként?

A masszázs tanfolyam elvégzése után több lehetőség is áll előtted. Ha úgy döntesz, hogy ez a te választottad szakmád, akkor fontos, hogy elvégezz egy okleves, államilag elismert felnőttképzést, amivel utána hivatalosan is dolgozhatsz. Az OKJ megszűnésével különböző felnőttképzési intézményekben tudsz érdeklődni a tanfolyamokkal kapcsolatban. Svédmasszőrként gyógyfürdőkben, wellness központok és szállodákban tudsz elhelyezkedni kezdőként. Itt végezhetsz különböző masszázsokat, pakolásokat, gyógynövényes fürdőkezeléseket. Wellness központokban általában vendégek után kapsz fizetést, vagy fix munkabérben dolgozol. Ennek az az előnye, hogy akkor is kapsz fizetést, ha éppen nem dolgozol: ez a ritkábbik, a munkaadók nem részesítik előnyben.

Ha sikeresen kialakítottad az ügyfélköröd és szeretnél a saját lábadra állni, akkor kiválthatod a vállalkozóit és elindíthatod a saját praxisod. Itt elindíthatod a saját szalonodat, vagy dönhetsz úgy, hogy házhoz mész, a páciensekhez.

 

Mennyit keres egy képzett masszőr?

Teljesen kezdő masszőrként, munkavállalóként bruttó 200 - 250 ezer forint körül tudsz keresni. Természetesen ez folyamatosan növekedni fog, ahogy egyre több tapasztalatot szerzel. Munkavállalóként többéves munkatapasztalattal a hátad mögött 400 ezer forintot is haza tudsz vinni Magyarországon. Külföldön ennek a két - háromszorosát is meg tudod keresni, de ugyanez az helyzet vállalkozóként is. Itt magad tudod megszabni az árat, és te magad osztod be az idődet is. Ahogyan minden szakmában, itt is fontos a továbbképzés, hiszen így tudod bővíteni a szolgáltatások listáját. 2022-ben nem árt, ha tudsz adni valami plusz szolgáltatást, amit mások esetleg nem, így ki tudsz tűnni a tömegből. Sajátítsd el a nyirok, vagy cellulit masszázst, vagy a lávaköves masszázst. Az ügyfélkommunikáció ebben az esetben is nélkülözhetetlen, hiszen emberekkel dolgozol. Tanulj meg velük könnyedén beszélgetni, hiszen többen megosztják majd veled betegségeiket, aktuális élethelyzetüket. Lesznek olyanok, akik egyáltalán nem akarnak majd csevegni, így ezt is észre kell majd venned. Amennyiben ezt megtanulod kezelni, garantáltan sikeres masszőr leszel.

 

masszor-tanfolyam

 

A masszázs tanfolyam felépítése

1. Anatómia: sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek, csontok felépítése, tulajdonságai

2. Csontok összeköttetései, ízületek alkotóelemei, mozgáselemei

3. Izmok általános tulajdonságai, csoportosítása, járulékos elemek, az izomműködés

4. Tájanatómia (váll, felső végtag, csípő, térd, láb)

5. A keringési szervrendszer

6. Az emésztés szervrendszere, táplálkozás-egészségügyi alapismeretek

7. A légzés szervrendszere

8. Az idegrendszer (szimpatikus, paraszimpatikus)

9. A bőr mint érzékszervünk

10. Főbb ortopédiai, bőrgyógyászati megbetegedések, indikációk, kontraindikációk

11. Elméleti masszázs

12. Gyakorlati masszázs

Az online képzéseink között ez az egyik legátfogóbb, igyekszünk minden területre kitérni, és stabil anatómiai tudást átadni.

Ha tetszett a tanfolyamunk és szívesen szereznél hivatalos masszőri végzettséget, akkor előszeretettel ajánljuk az Alfa Kapos Képző Központ alakformáló masszőr tanfolyamát. A tanfolyam végén lévő vizsga sikeres teljesítését követően hivatalos tanúsítványt szerezhetsz, mellyel egyéni vállalkozásba kezdhetsz.

 

Kinek ajánljuk a masszőr képzés elvégzését?

  • Azoknak ajánljuk, akik biológiai, anatómiai beállítottságúak. A tananyagban sok szakszót kell majd megtanulni, összefüggéseket észrevenni a test és az agy között, így az oktatás anyaga sok “magolást” igényel a hallgatói visszajelzések alapján.
  • Azoknak, akik szeretnék életüket a gyógyításnak szentelni valamilyen formában. A masszázs nagy felelősség, mert ha szakszerűen végezzük el, akar gyógyító hatású is lehet, ha viszont nem, akkor akár kárt, fájdalmat okozhatunk vele.
  • Azoknak, akik még gondolkodnak egy OKJ masszázs tanfolyam elvégzésében, mellyel hivatalos szakképesítést szerezhetnek, viszont nem tudják, hogy van-e hozzá tehetségük és türelmük. Ez képzés kitűnő szakmai segítség a döntés meghozatalában!

 

Mi szükséges a masszázs tanfolyam elvégzéséhez?

  • Mint ahogy további tanfolyamainkon sem szükséges, ez a tanfolyam sem igényel előzetes tudást.
  • Stabil internet-hozzáférés, felhasználói szintű számítógépes ismeretek.
  • Papír, ceruza a jegyzeteléshez.
  • Egy jó barát vagy családtag, akin gyakorolhatsz.

 

A tanfolyam moduljai

1. Sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek

a. Bevezetés

b. Sejtek

c. Szövetek

d. Szervek, Szervrendszerek

2. Csontok összeköttetései, felépítése, tulajdonságai

a. Csontok összeköttetései

b. Csontok

3. A törzs, felső és alsó végtagok csontjai, összeköttetései

a. A törzs csontjai

b. A törzs csontjainak összeköttetései

c. A felső végtag csontjainak összeköttetései

d. Az alsó végtag csontjainak összeköttetései

4. Ízületek alkotóelemei, mozgáselemei

a. Az ízületek összetartásában szerepet játszó tényezők

b. Az ízületek kitüntetett helyzetei

c. Az ízületek mozgásai

d.Az ízületek osztályozása

5. Főbb izmok, járulékos elemek, izomműködés

a. Az izmok általános tulajdonságai

b. Az izmok csoportosítása

c. Az izmok járulékos részei

d. Az izomműködés élettana

e. A mellkas izmai

f. A hasizmok

g. Hátizmok

 6. A felső és alsó végtag izmai

a. A felső végtag izmai

b. Az alsó végtag izmai

7. A keringési rendszer, tápanyagok és építőanyagok

a. Artériák/ütőerek, vénák/visszerek, kapillárisok/hajszálerek és nyirokrendszer

b. Tápanyagok és építőanyagok

8. Masszázs javallati és ellenjavallatai

a. Ortopédia

b. Gyakori bőrbetegségek

c. Masszázs indikáció/javallatai, kontraindikáció/ellenjavallatai

d. Teszt

9.  Masszázs gyakorlat

 

Jelentkezz te is online képzésünkre!

A tanfolyamot partnerünk, a The Bright Academy szervezi. A Jelentkezés gombra kattintva átirányítunk a partner oldalára, ahol a tanfolyamra jelentkezni tudsz.

A tanfolyam elvégzését követően online certifikátot állítunk ki magyar, angol és német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését. Kérjük vedd figyelembe, hogy a certifikát nem számít hivatalos oklevélnek.

Jelentkezz te is a tanfolyamra még ma, és ismerd meg ennek gyógyító szakmának az alapjait! Kérdésed van? Elakadtál a tanfolyam során? Más tanfolyamokon is szeretnél részt venni? Bővebb képzési információkért kérjük, fordulj hozzánk bizalommal!

 

JELENTKEZÉS

 

Hasonló masszőr tanfolyam

Alakformáló masszőr képzés