Ugrás a fő kontentre

Smink tanfolyam

Online smink tanfolyam - Légy igazi sminkmester pár nap alatt!

Minden álmod egy profi smink tanfolyam? Szeretnél reggel 10 perc alatt lenyűgöző, szinte láthatatlan sminket készíteni? Rendszeresen látogatod a drogériák smink részlegét, de fogalmad sincs, mi állna jól neked? Akkor itt a helyed! Ez a smink tanfolyam teljesen az alapoktól vezet végig téged a sminkelés folyamatán és a kurzus végén garantáltan te leszel a sminkmester a családban! A bőrápolástól kezdőden megismerkedsz minden olyan lépéssel, ami egy tökéletes smink alapját képezi. Szeretnéd magadat profin kisminkelni vagy akár a későbbiekben sminkesként dolgozni? Akkor itt a lehetőség, ismerkedj meg a sminkelés művészetével!

 

Miért praktikus egy smink tanfolyam?

Kevés rosszabb dolog történhet velünk, mint egy elrontott makeup. Ez természetesen relatív, de egy elrontott smink előnytelen képet fest rólunk, hiszen olyan hatása van, mintha nem ismernénk önmagunkat, vagy az arcunkat. Az "Ismerd meg önmagad!" vezérelv, nem csak a bensőnkre érvényes: a külsőnk állapota hatással van arra, hogyan érezzük magunkat a mindennapokban. Ha szépen tudsz sminkelni, azzal még nagyobb önbizalomra tehetsz szert, és egy kifinomult, igényes ember képét alkothatod meg önmagadról. Egy sminkes képzés sokszor több százezer forintba kerül: itt ennek a töredékéért tanulhatod meg az alapokat, hogy később eldönthesd: valóban a smink-e a te utad?

 

Kezdőktől a haladókig

A tanfolyam nem csupán kezdőknek, hanem haladóknak is nyújthat rengeteg új információt. Mivel nem egy több hónapos, akkreditált képzésről van szó (ehhez felnőttképzési oktatási intézményeket szükséges felkeresni), ezért a képzés nem alkalmas vállalkozói engedély kiváltására. Ez a smink tanfolyam olyan érdeklődők számára készült, akik szeretnék megtanulni a makeup készítés alapjait, és szívesen sminkelik magukat, a barátnőiket. A képzés elvégzése után, képes leszel egy nappali vagy akár profi party smink elkészítésére is.

 

Online smink tanfolyam - Tanulj az otthonod kényelméből!

 Lemaradtál egy éppen induló képzésről? Esetleg túl drágának és helyhez kötöttnek érzed a smink tanfolyamokat? Soha nincs számodra megfelelő időpont? Nem Budapest környékén élsz? Akkor ez az online smink tanfolyam ideális választás lesz számodra. Képzésünk biztosítja, hogy egyéni tempóban haladj, megismerd az alkalmi smink legfontosabb lépéseit, és az online oktatás egyik legagyobb előnye: a képzések az otthonodban történnek és bármikor visszanézheted a videókat. A képzés végén, pedig akár te is professzionális sminkes tanácsokat adhatsz barátnőidnek!

 

smink-tanfolyam

 

A sminkelés alapja a megfelelő bőrápolás

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnod, az a megfelelő bőrápolás technikája. A legtöbben úgy gondolják, hogy a sminkelés az alapozással kezdődik, de ez ebben a formában nem igaz. A szép smink a szép és egészséges arcbőrnél kezdődik. Hiába viszel fel bármilyen minőségi alapozót, ha a bőröd nem ápolod megfelelően alatta, az tulajdonképpen semmit nem ér majd.

 

Arcápolási rutin kialakítása

Ha rendszeresen követed a sminkes influencereket, vagy a beauty videókat, akkor valószínűleg találkoztál már az arcápolási rutin szóval. A tanfolyam első moduljában foglalkozunk a bőrápolás lépéseivel. Szó lesz az arctisztásról (ideje elfeleljteni a szappanos arcmosást...) a tonizálásról, a hirdatálásról, és különböző maszkokról. Megtanulod mikor érdemes fényvédős terméket használni és mikor nem, mi a különbség a különböző sminklemosók között.

 

Termékek kiválasztása

A termékek kiválasztása legalább olyan fontos, mint a rutin kialakítása. A tanfolyamunkban csak a legújabb vegán és cruelty free termékeket használjuk. Nálunk, Európában az összes terméket tilos állatokon tesztelni, szerencsére a vegán és cruelty free termékeket ma már könnyű elérni és megvásárolni. Mindez igaz a bőrápolási kozmetikumokra, vagy éppen a sminkecsetekre is. Ma már nem szükséges igazi szőrből készült ecsetet vásárolni, hiszen ugyanolyan minőségű kiképzése van a szintetikus ecseteknek is. Bíztatunk arra, hogy amennyiben tudsz, vásárolj vegán és állatkísérletmentes termékeket. Mi a tanfolyam során, kizárólag ezekkel dolgozunk.

 

Sminkelési technikák

Ezen a szakmai tanfolyamon igyekszünk számodra bemutatni a sminkelési technikák széles skáláját. Az arcot részekre bontjuk szét, így külön megismered a száj vagy a szemöldök sminkelési technikáját, vagy éppen az arc formázását, amiket ez alapján könnyen elsajátíthatsz.

 

A száj formázása

Az egyik legnehezebb feladat a száj formázása. Ez is - mint minden más - a radirozásnál, majd a hidratálásnál kezdődik. A cél, hogy elhalt hámsejtek nélküli, hidratált, puha ajkakat kapjunk. A sminkelés utolsó lépése a száj festése és formázása. A tanfolyam végén már ezt is gyakorlott kezekkel tudod majd elkészíteni.

 

Fókuszban a szem

A következő fejezetben a szemünk kerül a középpontba, pontosabban a szemöldök és a szempilla formázása, festése. Bármilyen smink esetében a szemöldök megfelelően történő formázása elengedhetetlen lépés. Megismered a szemöldök három fontos pontját, és oktatóink képekkel illusztrálják a szemöldök ideális elkészítését. A szempilla festésének három módszerével is találkozni fogsz, sőt szó lesz a műszempillák alkalmazásáról is.

 

Ismerkedés az eszközökkel és termékekkel

A következő fejezetben megismered a különböző smink eszközöket és termékeket, amelyekkel a későbbiekben dolgozni fogsz. Az alapozó kiválasztása, bőrtípushoz, bőrszínhez megfelelően elengedhetelen lépés. Ugyanilyen fontos az ecsetek tisztán tartása és a smink eszközök tisztán tartása, és az is, hogy mit érdemes tartani a nesszeszerben.

 

Alap az alapozó!

Az alapozás célja, hogy egyenletes legyen a bőrfelszín, és ne vagy csak minimálisan látszódjanak az esetleges bőrhibák, egyenetlenségek. A jó és minőségi alapozó teljes fedést ad, de közben nem tömíti el a pórusaidat és tud alatta lélegezni a bőr. A feladatod az lesz, hogy testet egészében vizsgáld, tehát nyáron a vállakat is, de legfőképpen a mellkas és a nyak színét kell figyelembe venned. A jó alapozó színtónusa megegyezik a bőrével, tehát szinte észre sem lehet venni, hogy rajtad van. Ha hideg színtípus vagy , akkor a natúr vagy rózsás árnyalatok állnak jól, ha inkább a meleg színeket képviseled a bézses (nem sárga) árnyalatok felé érdemes nézelődni.

 

Figyelj a tisztaságra!

Számtalan olyan sztorit hallunk, ahol egy érzékeny bőrű ügyfél valamilyen fertőzéssel, vagy bőrproblémával távozott sminkesektől. Ennek - sok esetben - a nem megfelelően tisztán tartott eszközök az oka. Ebben a fejezetben eláruljuk, hogyan figyelj oda ecseteid épségére és miért nem érdemes sebbenzint használni, illetve melyek azok az eszközök amilyenek segítenek majd a tisztítás során.

 

Mi legyen a sminktáskában?

Ezt a részt teljes egészében a sminktáska tartalmának szenteljük. Megnézzük melyek azok az ecsetek, smink eszközök, melyeket kiemelten fontos a táskádban tartani. Amellett, hogy megismered az alapvető ecseteket, megtudod miért kell, hogy legyen nálad rágó, szemcsepp, kerek végű olló és egy szívószál.

 

sminkes-tanfolyam

 

Sminkelés a gyakorlatban

Természetesen gyakorlás nélkül nem lehet fejlődni, ezért az utolsó modulban, elismert sminkes oktatónk mutatja be számodra a leggyakrabban elkészített sminkeket.

 

Színelmélet

A modul első felében megismerkedsz a színelmélettel, amelyet már az előzőekben említettünk. Megismered a négy színtípust (tavasz, nyár, ősz és tél) és azt, hogy mi a meginkább jellemző rájuk, illetve milyen színeket érdemes használnod.

 

Nappali smink

Elérkeztünk a jolly jokerhez, a dolgozó nő nappali sminkjéhez. Ez az ahol üdeséget, frissességet és kipihentséget szeretnénk sugározni. Kellő gyakorlat után, akár 5 perc alatt is el tudod készíteni, hiszen nem áll másból, mint egy gyors alapozásból, némi szem hangsúlyozásból és kontúrozásból. Természetesen a videóban, lépésről - lépésre bemutatjuk számodra.

 

Esküvői smink

Nincsenek smink tanfolyamok esküvői smink nélkül, hiszen a sminkesek, főleg a nyári időszakban, hetente sminkelnek menyasszonyokat. Oktatónk megosztja veled a legfontosabb tapasztalokat, hogyan érdemes kezelni az ügyfeleket, miért a tartósság és az elegancia a legfontosabb, és hogyan sminkelnek egyes kultúrák az esküvő során. Nem csak a menyasszony sminkelése lényeges, sokszor a sminkes a násznép makeupjáról is gondoskodik, legyenek azok a koszorúslányok, vagy éppen az örömanya. Itt a legfontosabb, hogy vízálló sminket kenjünk fel, hiszen az örömkönnyek előbb vagy utóbb megjelennek.

 

Party, és füstös smink

Végül, de nem utolsó sorban megismerkedsz a füstös szem elkészítésének technikájával, ami minden sminkes tanfolyam koronaékszere. A sminktanfolyam része a party smink, amit érdemes kipróbálni a barátnőkön, hidd el hamar eljön a kínálkozó alkalom! Itt érkezhetnek a különböző csillámok, highlighterek minden mennyiségben! Sminktáskákat elő, eljött a buli ideje!

 

Hogyan épük fel a sminkes képzés?

1. Modul 

a. Bemutatkozás

b. Bevezetés

c. Sminkelés előtti bőrápolás

d. Teszt

2. Modul – Smink technikák

a. A száj festése

b. A szemöldök formázása

c. A szempilla festése

d. Műszempillák

e. Az arc formázása

f. Teszt

3. Modul – Eszközök és termékek

a. A megfelelő alapozó kiválasztása

b. Bőrtípus és alapozó

c. Sminkeszközök tisztítása

d. Betegségek esetén hogyan járjunk el?

e.Milyen eszközöket tartalmazzon a sminktáska?

f. Milyen sminktermékeket tartalmazzon a sminktáska?

g. Teszt

4. Modul – Alap sminkek a gyakorlatban

a. Színelmélet

b. Nappali smink

c. Érett bőr sminkelése

d. Esküvői smink tudnivalók

e. Koszorúslányok, örömanyák és a násznép sminkelése

f. Füstös szemsmink

g. Parti smink

h. Különböző korok sminkjei

i. Gyakorlatok

j. Érdekességek

k. Teszt

 

Kinek ajánljuk a sminkes tanfolyam elvégzését?

  • Azoknak, akik szeretnék megtanulni, hogyan készíthetnek maguknak profi sminket rövid idő alatt.
  • Azoknak, akik érdeklődnek a szakma iránt, azonban nem tudják eldönteni, hogy van-e hozzá tehetségük, így nem mernek beruházni egy hosszabb hivatalos képesítést adó tanfolyamra. Ez a tanfolyam mindenképp segítség lesz számukra a döntés meghozatalában.
  • Azoknak a szépségápolásban dolgozó szakembereknek, akik bővítenék vagy felfrissítenék a tudásukat.

 

Szükséges-e előképzettség a tanfolyam elvégzéséhez?

  • Nem szükséges, bárki belekezdhet, akár kezdő, akár haladó szintű tudással.

 

Mire van szükség a smink tanfolyam során?

  • Tollra, papírra, jegyzetfüzetre és stabil internetkapcsolatra.
  • Emellett jó minőségű termékekre (ecsetek, alapozók, púderek, szemfestékek és rúzsok)
  • Egy önkéntes barátnőre, akinek az arcán tudsz majd gyakorolni! 

A tanulók a tanfolyam sikeres elvégézése után certifikátot kapnak. A tanfolyam egy átfogó elméleti és gyakorlati képzés, elvégzése még nem jogosít fel saját sminkiskola indítására. Ha szeretnél hivatalos szakképesítést szerezni, akkor szeretettel ajánljuk partnerünk, az Alfa Kapos Kft. sminkes és szempillaépítő szakképesítés tanfolyamát! Érdekelnek a részletek? Kérdéseid vannak a tanfolyammal kapcsolatban? Keress minket bátran!

 

Jelentkezz te is online képzésünkre!

A tanfolyamot partnerünk, a The Bright Academy szervezi. A Jelentkezés gombra kattintva átirányítunk a partner oldalára, ahol a tanfolyamra jelentkezni tudsz.

A tanfolyam elvégzését követően online certifikátot állítunk ki magyar, angol és német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését. Kérjük vedd figyelembe, hogy a certifikát nem számít hivatalos oklevélnek.

Jelentkezz te is a tanfolyamra még ma, és ismerd meg ennek a kreatív szakmának az alapjait! Kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal!

 

JELENTKEZÉSHasonló sminkes képzés


Sminkes és szempillaépítő szakképesítés