Ugrás a fő kontentre

Mire figyelj, ha új vendéged érkezik?

Mire figyelj, ha új vendéged érkezik?

Új vendég a szalonban

Az első találkozás

Amikor megkeres téged egy új vendég, akkor fontos, hogy néhány dolgot megbeszéljetek. Az első és egyben legfontosabb, dolog, hogy volt-e már épített műszempillája? Amennyiben a válasza igen, akkor fontos néhány kérdést feltenned. Milyen ívű vagy formájú pilla, tetszett-e neki, kényelmesen viselte? Milyen hatást szeretne elérni: hosszabb vagy dúsabb szettet szeretne? 

Ha még nem volt épített műszempilla tulajdonos, akkor fontos az állapotfelmérés, kikérdezés és tájékoztatás. Ez minden esetben a szakember feladata. Lényeges a kommunikáció, a vendég megismerése. Mondd el neki, hogy milyen folyamatot fogsz végezni, milyen anyagokat használsz majd a szem körül. A ragasztó akár allergiás reakciót is kiválthat, erre mindenképp térj ki! Végezzetek allergia tesztet! Ha az építés utáni néhány napban szemdagadást, pirosodást tapasztalt, azonnal jelezze feléd, hiszen a szettet ebben az esetben le kell oldani. A szem nem károsodik, csak az allergiás reakciót kell megszűntetni. 

További ismerkedés

A konzultáció egy nagyon fontos alapköve a hosszútávú vendégkapcsolatnak. Újdonsült vendégednek van-e valamilyen betegsége, milyen területen dolgozik, milyen a személyisége? Esetleg várandós-e? A beszélgetés alatt számodra egyértelművé válhat, hogy a vendégednek milyen műszempilla szett lenne a legalkalmasabb. Fontos, hogy a vendégeddel foglalkozz: próbáld meg minél jobban megismerni őt, válaszolj készségesen az esetlegesen felmerülő kérdésekre. A bizalom a jó kapcsolat alapja. Érdemes egy beleegyező-nyilatkozatot kitöltenetek, az esetlegesen felmerülő problémák elkerülése végett.

Fotó: Jójárt Viktória

Műszempilla építés utáni instrukciók

Ha vendéged beleegyezik, készíthetsz előtte-utáni fotókat akár marketing célra is! Lásd el vendégedet tanácsokkal: 

  • a műszempilla ragasztó teljes kötési ideje 24-48 óra, ezért fontos, hogy ebben az időben lehetőleg ne fürödjön gőzzel teli fürdőszobában, kerülje a szeme körül a víz használatát, a szaunát, a szoláriumot és a gőzt. 
  • a pillákat naponta 1-2 alkalommal ki kell fésülni az erre a célra kapható műszempilla fésű segítségével. Ebből egyet ajándékba is adhatsz neki, hogy biztosan tudja ápolni új pilla szettjét. A kifésülés fontos, hogy ne csomósodjanak össze a szálak. 
  • az első 48 óra utáni időszak is fontos: lehetőleg ne dörzsölje a szemét, ne tépkedje a pilláit. 
  • a szempillák tisztítását végezze el naponta szempilla samponnal. Érdemes ebből a termékből kis kiszerelést tartanod a szalonban, hogy helyben megvásárolhassa tőled az új szempilla-szett tulajdonos. 
  • ne használjon szempilla spirált! A szempilla spirál által felvitt festéket nem lehet eltávolítani a pillaszálak közül, ez rövidíti az épített szett élettartamát.

A következő alkalom

Egyeztessetek egy új időpontot! Általában a töltés 3-5 hét múlva esedékes, de ez függ a természetes pilla növekedésétől, illetve attól is, hogy vendéged mennyire vigyáz épített szettjére. Az embernek természetesen a saját szempillája is hullik, ugyanúgy, mint a haja. Egy egész szempilla sor általában 8-12 hét alatt cserélődik ki teljesen. Tájékoztasd a vendéget, hogy ne ijedjen meg, ha talál néhány kihullott szálat, ez teljesen természetes. :) 

Reméljük, hogy tudtunk számodra néhány instrukciót adni egy új vendég érkezése esetében. Amennyiben tetszik neked ez a szakma, de még nem döntöttél amellett, hogy elvégezd, tekintsd meg az elérhető tanfolyamokat partnerünk oldalán: Műszempilla tanfolyam - Spirit Akadémia.