Ugrás a fő kontentre

20 Legszebb esküvői köröm minta

20 Legszebb esküvői köröm minta

A tökéletes naphoz tökéletes megjelenés illik, így mindenből a legjobbra kell törekedni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a fodrász különböző hajkoronákkal próbálkozik, hogy kiderüljön melyik áll a legjobban, és a kozmetikusnál is igyekeznek megtalálni a legcsodásabb sminket a Nagy Napra. Ugyanez a helyzet a körömmel is. Érdemes a műkörmöshöz is előbb elmenni, és kipróbálni azt a fazont, amit szeretnél az esküvőd napján viselni, hogy kiderüljön, hogy kényelmes-e, illik-e hozzád, és jól mutat-e majd a ruhádhoz.

Esküvőkön a legtöbb mennyasszony általában francia műkörmöt választ magának. Ez lehet épített vagy lakkzselés is, és többféle formában is készülhet, alapanyaga pedig lehet zselé vagy porcelán. A Spirit Nails webáruházában megtalálható Cover Gel Pink és French UV Gel white zselék tökéletes alapanyagok egy gyönyörű francia körömnek. Könnyű velük dolgozni, tökéletes fedést és színt biztosítanak.

Ha hosszú körmöket szeretnél viselni az esküvődön több elegáns forma közül is választhatsz. Az orosz mandula formát sokan részesítik előnyben, mert felülnézetből követi a természetes köröm formáját és nagyon tartós forma, nehezen törik, ráadásul hosszabb és rövidebb formában is jól mutat.

Ehhez hasonló az edge forma is, annyi különbséggel, hogy ez nem kerek, hanem szögletes, és tetején nem lekerekített, hanem háztető formát vesz fel. A hosszú körmöknél maradva, a hegyes stiletto forma is elterjedt a menyasszonyok között. Ez a fazon igazán hosszúra készítve mutat nagyon szépen, mert kecses vele a kéz. Az elmúlt pár évben a balerina forma is nagyon közkedvelt lett, nem véletlenül, hiszen mutatós és karcsúsítja a kezeket.

Bármelyik formát is választod, mindegyiket rengeteg féle képpen lehet díszíteni. Az esküvői műköröm minták közül a csipkeminta igen dekoratív megoldás, ráadásul nincsen két ugyanolyan, úgyhogy így garantáltan egyedi körmeid lesznek, amikor az oltárhoz lépsz. Akrilfestékekkel szép mintákat lehet készíteni, a Spirit Nails 12 db-os akril szettje tökéletes eszköz ehhez. A lassan száradó, egyenként 6 ml-es festékekkel könnyű dolgozni. A csipkemintához érdemes vékony díszítőecsetet vagy pontozótűt használni, ezek segítségével igazán vékony vonalakat lehet húzni, ami egy elegáns mintához elengedhetetlen. Vékony szálú díszítőecsetet tudsz önmagában is, és több darabos szettben is vásárolni a Spirit Nails webáruházából. Ezeket nem csak akrilfestékhez, de zselés díszítéshez is használhatod, és rövid francia körömnél a mosolyvonalat is könnyebb vékony ecsettel kialakítani.

Akrilfestékkel virágok megfestésére is van lehetőségünk, ehhez a ferde szőrű ecset is praktikus lehet a szirmok esetében a színátmenetek kialakításához, a vékony ecsetet pedig a kontúrvonalaknál érdemes használnunk. Virágminta készítésekor is a finomabb színek dominálnak az esküvői műköröm minták esetében, és inkább csak a szirmok kerülnek ilyenkor a körmökre. Akár a csipke- akár a virágos mintákról van szó, alkalmazhatjuk francia, baby boomer, de egyszínű műkörmök esetében is.

A nyári menyegzők alkalmával a menyasszonyok kicsit bevállalósabbak, és szeretik díszesebbé tenni a körmeiket. Erre tökéletes módszer a nyári virágok megfestése, élénkebb színekkel. A nyári körmök színesebbek, dinamikusabbak, a nyári virágok megfestése során élénksárga, sötétebb rózsaszín, lila és narancssárga árnyalatok használatával alkalomhoz illő, mégis vidám hatású körmöket varázsolhatunk.

A francia köröm mellett a másik nagy kedvenc a baby boomer technika. Ehhez is rózsaszín és fehér alapanyagot használnak, de a kettő között színátmenetet képeznek, mint az ombre köröm esetében. A körömágy felőli rész rózsaszín, és fokozatosan a köröm vége felé kifehéredik. Épített technika esetében a balerina és a mandula formánál mutat jól a baby boomer, a többi esetében célszerűbb a sima francia köröm választása, mert az mutat szépen, ha van éles határú mosolyvonal.

A francia körmök esetében nem mindenki dönt a fehér mosolyvonal mellett. Vannak, akik pirossal helyettesítik, ami illik a menyecske ruha színéhez. Ez kicsit merészebb választás, de ugyanolyan csinos, mint a fehér. A körömvégek színeit variálni is lehet, néhány piros, néhány fehér. A piros mellett még a bordó is hasonlóan trendi szín, főleg abban az esetben, ha a menyecske ruha bordó színű, vagy akkor is, ha a koszorúslányok ruhája az.

Akik nem rajonganak a francia mintáért, egyszínű körmöket is választhatnak. Ebben az esetben általában a fehér, barack, halvány rózsaszín szín kerül ki győztesen, illetve a piros és a bordó szín, ha merészebb az ara. Ezek önmagukban is megállják a helyüket, de különböző díszítésekkel csak még tökéletesebbek lesznek. Bármelyik szín esetében alkalmazható az akrilfestékkel történő minták megfestése. A világosabb körmökre sötéttel, a sötétebbekre meg főleg fehérrel érdemes festeni. Egy vadító piros köröm visszafogottabbá tehető egy szép fehér csipkemintával, és máris ez a legtökéletesebb köröm az esküvőre, de akár különböző finom minták kialakításával, vagy feliratokkal is elérhető ugyanez a hatás.

Egyszínű fehér körmök választásakor jól mutat, ha az esküvői dekoráció színeit is belecsempésszük a köröm mintákba vagy színekbe. Nagyon elegáns az is, ha a fehér vagy natúr szín mellett, arany-, vagy ezüstszínűre festünk egy-egy körmünket, vagy ezekkel a színekkel készítünk festett mintákat a körömfelületre.

Egyedi megoldás, ha sűrű, fényesre kötő zselével és vékony díszítőecsettel vagy pontozótűvel mintákat festünk a körömre, majd néhány másodpercre lámpa alá tesszük. Mielőtt teljesen megkötne, kivesszük, és porcelánport - vagy csillámport - szórunk rá, de nem lapogatjuk! Ezután tegyük újra lámpa alá, és várjuk meg amíg teljesen megköt. Ha kész, a felesleges port töröljük le a felületéről, és máris kész a mintánk. Egyedi hatású és bármilyen színben elkészíthető. Fényes körmökre ez a megoldás alkalmazása, matt körmökre pedig sima zselés festés ajánlott, így a kontraszt jobban felhívja a figyelmet a díszes mintákra.

Ne feledd azonban, akár épített, akár gél lakkos körmöd van, amikor elkészültél vele, mindenképpen használj körömápoló olajat. Ez minden alkalommal fontos, de az esküvő előtt különösen. Az olaj semlegesíti a készítés közben használt vegyszereket, és táplálja a körömbőrt, így az nem szárad ki és nem repedezik. Nem csak a körmeidnek, de a kezednek is a legtökéletesebb formáját kell hoznia. Az olajakat különböző kiszerelésben és illatokban is be tudod szerezni a www.spiritnails.hu oldalon.

Akár épített, akár gél lakkal készült körömről van szó, a festés mellett, vagy azok helyett, díszíthetünk strassz kövekkel is. Nagyon mutatós, ha mindkét kezünkön egy-egy köröm teli van rakva kövekkel. De lehet minden ujjunkra csupán néhányat tenni díszítésnek, és mintákat is kirakhatunk belőlük.

Használhatunk egyszerre többféle méretet is különböző minták kialakításához. De a dekoráláshoz előre elkészített formák is tökéletesek, vagy másfajta körömdíszek. A Spirit Nails kínálatában számos díszítő eszközt találhatsz, dazzlingot, glittereket és díszítő szalagokat. Ha egyedi körmöket szeretnél, akkor színes vagy fehér porcelánporból építhetsz is különböző 3D-s mintákat az elkészült körmeidre. Ezeket akár kombinálhatod is egymással, innentől már csak a képzeleted szabhat határt a körmeid kinézetének.