Ugrás a fő kontentre

A nyár legmenőbb körömszínei

A nyár legmenőbb körömszínei

Ahogy közelednek a meleg nyári hónapok, egyre hosszabbak és forróbbak a nappalok, egyre több mindenki öltözik rövidebb, lengébb és színesebb ruhákba, az emberek lazábbak, vidámabbak és felszabadultabbak, és ez a stílusukon is meglátszik. Elkezdődik a nyitott vendéglátó- és szórakozóhelyek, valamint a fesztiválok szezonja, mindenki a szabadságát tölti és nyaralni megy. A lányok vagány színekkel festik a hajukat, erősebb sminket készítenek, színpompás ruhákban járnak, és a körmeiken is a feltűnőbb, élénk színek dominálnak.

A nyári körmök színpompásak, energikusak, ami passzol a tarka ruhákhoz, és a véget nem érő bulikhoz is. Az egyik legmutatósabb megoldás a tökéletes nyári körmök elkészítésére az ombre technika. Ez a színátmenetes köröm dizájn épített műkörömnél és gél lakknál is egyaránt használható. A körömlemez körömágy felőli- és a mosolyvonal felőli része eltérő színű, de a kettő között szép, egyenletes átmenetet képeznek. Lehet egymáshoz nagyon hasonló színárnyalatot választani (például rózsaszín és fehér), így finomabb, visszafogottabb végeredményt kapunk, de a nyári bohém hangulathoz a vadabb, eltérőbb színek mutatnak a legjobban.

Ha épített köröm készítése során szeretnénk ombre mintát csinálni, akkor célszerűbb zselét használni. A folyékony gélt, ami csak UV vagy LED lámpa alatt köt meg, könnyebb erre a célra alkalmazni, mint a porcelánt, ami levegőre megszilárdul és gyorsabban kell vele dolgozni. A Spirit Nails termékei között számos gyönyörű színű Colour UV gel található. Ha zselével dolgozunk, akkor az építés első fázisa elkészültével, az alapok elkészítése után, mielőtt a színt visszük fel, először használjunk egy rétegben valamilyen natúr árnyalatot, ami akár a körömágyhosszabbító zselé is lehet. Ez a réteg tökéletes alapot ad a színes zseléknek, egységesíti az egész körömfelületet.

A köttetés után következhet a kétféle kiválasztott szín, két vékony rétegben. Az egyiket a felület körömágyfelőli, a másikat a mosolyvonal felőli részre vigyük fel. Az összekeverésük és az ombre minta kialakításához használhatunk vékony díszítő ecsetet vagy pontozótűt. A pontozótűvel érdemes kis, körkörös mozdulatokkal dolgozni az egész körömfelületen, az ecsettel pedig oldalirányban dolgozva lesz könnyebb dolgunk, így mossuk össze a két gélt a találkozásuk vonalában. Addig használjuk az ecsetet, amíg a két szín teljesen össze nem keveredik és egységes nem lesz az átmenet. A köttetés után ugyanezt ismételjük meg a második réteg zselével is. Amikor megkötött, akkor fényzselével fejezzük be a munkánkat, és miután letelt a köttetési idő, már csak a köröm és a körömbőr megfelelő ápolása a feladatunk.

Az ombre körmöket könnyen elkészíthetjük gél lakkal is. Erre a legegyszerűbb, ha a Spirit Nails One Step gél lakkjait használjuk, ami egylépéses zselé, és ugyanakkor lehúzható is, így az eltávolítása is gyors, ugyanannyira, mint a felvitele. Ha még nincsen ilyen a birtokodban, akkor a Spirit Nails webáruházából be tudod szerezni a One Step gél lakk szettet, amiben minden szükséges eszköz megtalálható a lakkzselés köröm elkészítéséhez. A készlet tartalmazza a Nail Prepet, 3 db színes lakkzselét, rózsafapálcát és a 9W-os LED lámpát is. Ez a gél lakk egylépéses, azaz nincsen szükség alap- és fedőzselé használatára. A zselé fényesre köt a lámpa alatt, és a leszedése sem vesz igénybe sok időt. A rózsafapálcával a körömágy felől a gél réteg alá nyúlva levegősítsük fel azt, és egy óvatos mozdulattal húzzuk le a köröm felületéről, mintha csak egy matrica lenne.

Bátran használjunk élénk színeket, a sárga és a narancssárga emlékeztet a napsütésre, ombre technikát alkalmazva a nyári naplementék hangulatát is viselhetjük körmeinken. A piros, rózsaszín és a lila árnyalatokról pedig a virágok jutnak a legtöbb ember eszébe. A türkizkék és a zöld árnyalatok a tengerparti hangulatot tükrözik. Ezeket az árnyalatokat egymással kombinálhatjuk is, de mindig figyeljünk az összhangra.

A nyári mindennapok másik trendi körömdivatja a mindenféle motívumokkal dekorált köröm. Ennél a megoldásnál csak a képzeleted szabhat határt annak, hogyan néznek ki a körmeid. Nyomda, matrica, előre elkészített minta, és strasszkő is megfelelő erre a célra. Akril festékkel egyedi mintákat festhetünk a körmeinkre, akár olyat is, ami illik viselt ruháinkhoz: nyári virágokat, lepkéket vagy nonfiguratív motívumokat is készíthetünk, de az „egyszerű, de nagyszerű” elvet figyelembe véve klasszikus mintákat is viselhetünk, ilyenkor a natúr, világos árnyalatok is mutatósak.

Ha a stílusod nem ennyire merész, és inkább az egyszínű körmöket részesíted előnyben, akkor is számos lehetőség közül választhatsz. Nyáron főleg a neon színek hódítanak, de bármilyen világos pasztellszín is illik a nyári napsütéshez. Örök kedvenc és a legnőiesebb szín a piros, legyen akár épített köröm vagy gél lakk, ez mindig nyerő választás. A rózsaszín körmök is elterjedtek ilyenkor akár neon, pasztell vagy matt, hiszen a rózsaszín minden árnyalata nagyon nőies, és a legtöbb nyári ruhához is illik ez a szín. Lehet akár sötét-, világos- vagy babarózsaszín, mindegyik nagyon csinos és trendi választás. Fel lehet dobni a színeket csillám- vagy mirror por használatával, egy-két strasszkővel, vagy kombinálhatjuk is a színeket egymással, néhány körmünkön használhatunk más árnyalatot, mint a többin.

Ne feledjük azt sem, hogy nyáron nem csak a kezeink vannak szem előtt, de ahogy a szandálok és a papucsok is előkerülnek a szekrényből, ahova ősszel száműztük őket, a lábunk is előtérbe kerül. Lábkörmeinket is érdemes gél lakkal festeni, mert sokkal tartósabb, mint a sima körömlakk, és nagyon mutatós eredmény érthető el azzal, ha a kéz- és a lábkörmeinken ugyanazt a színt viseljük. A nagylábujjunkon ugyanúgy használhatunk akrilfestéket, ha szeretnénk ugyanolyan mintát festeni, mint ami a kezünkön van, de ugyanúgy dekorálhatunk matricával vagy strasszkövekkel és egyéb díszekkel is. A One Step gél lakk szett ebben az esetben is nagyon praktikus, a lábkörmeinken ugyanolyan könnyű használni, ráadásul magunkkal is tudjuk vinni, akár a nyaralásra is. A lámpa USB csatlakozóval is rendelkezik, így akár hordozható akkumulátorról vagy a laptopról is működtethetjük, ezáltal bárhol könnyen és gyorsan elkészíthetjük a körmeinket a kezünkön és a lábunkon egyaránt.

A nyári körmök elkészítésekor mindegy milyen színt vagy dekorációt használunk, a nyár a bohém életérzésről, vidámságról és sokszínűségről szól, amit a köröm minták is visszatükrözhetnek. A lényeg, hogy passzoljon a stílusunkhoz, a ruháinkhoz, és így tökéletes lesz az összhang és a megjelenésünk.