Ugrás a fő kontentre

Köröm minták ballagásra

Köröm minták ballagásra

Ahogy közeledik a június, egyre több nyolcadik osztályos diák szíve ver hevesebben, ugyanis a nyár első hónapjának érkezése a várva-várt vakáció és a ballagás közeledtét jelenti. A csinos ruha, haj és smink mellett a diáklányok nagy figyelmet szentelnek a körmeiknek is, ami érthető, hisz a köröm a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke.

Az, hogy ki milyen fazont választ erre a napra, az teljesen egyénfüggő, de a bevett szokás az mindegyiknél ugyanaz: tökéletesen passzoljon a ruhához és a választott hajhoz. Lehet az akár épített műköröm, gél lakk, vagy természetes hatású köröm, a lényeg a finom mintázaton és a lágy színeken van. Nagyon elegáns megoldásokat lehet készíteni néhány egyszerű lépéssel is, de az épített körmöket is fel lehet díszíteni ünneplőbe.

Forrás: attirepin

A ballagási körömnél a leggyakrabban a rózsaszín, ezüst, fehér és a hasonló árnyalatú pasztell színek fordulnak elő. Ezek csinosak és elegánsak, ugyanakkor visszafogottak, egyszóval tökéletesen illenek az alkalomhoz. Ha épített műkörömről van szó, akkor általában a rövidebb hosszúságú, francia körmök részesülnek előnyben. Ezeket finom mintákkal fel is lehet díszíteni, legyen az akár strasszkő, festett vagy nyomdázott díszítés, vagy matrica, minden megoldás nagyon jól mutat.

Forrás: bestartnails

Forrás: bride.aboutphotograph

Épített francia köröm esetében a Spirit Nails webáruházban kapható French UV gel white zselé, és a Spirit gel cover pink zselé alkalmazása tökéletes megoldás. Ezek használatával szép és természetes hatású körmöket építhetünk. Ha kész a forma, utána bármilyen díszítéssel feldobhatjuk, akár csak egy-egy ujjunkat is. A legegyedibb díszítésekhez a 12 db-os akril szettet tudom ajánlani, aminek használatával bármit megfesthetsz, ami csak az eszedbe jut. A festékek könnyen kezelhetők lassú száradási idejüknek köszönhetően, így bőven elegendő időd van megfesteni a megálmodott mintát. Minden tubus 6ml-es, ami nagyon sokáig elegendő. A színeket egymással keverheted is, hogy még egyedibb hatást érj el a díszítés során.

Forrás: glaminati

Forrás: nailsdesignjournal

Gél lakkal is meseszép ballagási körmöket lehet varázsolni. Ebben az esetben is gyakori a sima francia köröm készítése, de ugyanakkor az egyszínű lakkozás is elterjedt. A lakkzselét ugyanúgy tudjuk díszíteni festéssel, strasszkővel és egyéb körömdísszel. Választhatunk kétféle, egymással összhangban lévő színt is, nem muszáj minden ujjunkat ugyanazzal a színnel lakkozni. Elegáns megoldás az is, ha egy vagy két ujjunkon más színű a köröm mint a többin, ehhez két- egymással harmonizáló színt válasszunk. A Spirit Nails webáruházában kapható pontozó tűk segítségével készíthetünk mintákat is, akár oly módon, hogy az egyik körömre a másikon használt színnel díszítünk, és fordítva. Ezek a díszítések lehetnek pontokból kialakított mintázatok, vagy a köttetés előtt a különböző színű gél lakkokat keverni is tudjuk a pontozótű segítségével, de bármilyen egyedi díszítést is készíthetünk velük.

Forrás: manifestation2020

Forrás: popularladies

Ha a ballagási körmöket gél lakkal készítjük, akkor első lépésként az alapnak használt rózsaszín árnyalatot vigyük fel, két vékony rétegben. A tökéletes összhatás eléréséhez a legjobb technika, ha az első réteget az egész körömlemezre visszük fel és megköttetjük. A második réteg felvitelénél a mosolyvonal részét egy díszítő ecsettel kitöröljük, és így köttetjük meg a zselét. Így a köttetési idő lejárta után ehhez a részhez használt színt egy szintben tudjuk festeni a második réteg alap, rózsaszínű zselével, és nem lesz a köröm felülete hepehupás. Ha egylépéses, fixálásmentes gél lakkot használunk erre a célra, akkor a mosolyvonalhoz használt zselé megkötése után el is készült a ballagási köröm, és már csak az esetleges díszítés van hátra. Ha másfajta, vagy nem fixálásmentes anyaggal dolgoztunk, akkor fedőzselé használatára is szükségünk lesz a befejezéshez.

Forrás: soflyme

Akár épített, akár gél lakkos körömről van szó, rengeteg lehetőség áll még a rendelkezésünkre, ha szeretnénk valamilyen dekorációval feldobni. Használhatunk dazzling és törtkagyló díszítéseket és díszítő szalagot, amik a

www.spiritnails.hu oldalon beszerezhetők, illetve aranyos, puha anyagú, előre elkészített minták közül is választhatunk. A webáruház kínálatában megtalálható számos meseszép színben kapható mirror por is, amit lakkzselés köröm készítése esetében tudunk használni. A fixálásmentes zselé köttetése után az enyhén ragacsos zselére szórunk a porból és bedörzsöljük, amíg el nem érjük a kívánt hatást. Ezután további 30-60 másodpercig köttetjük a lámpa alatt a körmöt. A díszített felületet Spirit top coated fedőzselével fedjük, amit 1 percig köttetünk a lámpa alatt. Nagyon mutatós hatást érhetünk el ezzel a technikával, még akkor is, ha csak egy ujjunkat dekoráljuk ki ilyen módon.

Forrás: mernur

A Spirit Nails oldalon megtalálható számos díszítő ecset segítségével még könnyebb dolgunk adódik, akármilyen módszert is választunk a ballagási köröm minták elkészítéséhez. Előre összeállított ecset szett is kapható, amiben a különböző ecsetek használatával nagyon sok lehetőség adódik, különböző mintázatok elkészítéséhez vagy felviteléhez. A legyező ecsettel dolgozva a csillámport szépen el lehet oszlatni a körmök felületén, de akár használhatjuk ombre köröm elkészítésekor is. A ferde szőrű ecset jól jöhet az akril festékekkel való munkához, szép, élethű virágokat tudunk festeni a segítségével. A vékony szőrű ecsetek a kontúrvonalak megfestésében lehetnek nagyon praktikusak, de kisebb motívumok elkészítésekor is könnyebb velük dolgozni. A gél lakkal készült francia körmök esetében a mosolyvonal meghúzásánál vagy korrigálásánál is hatalmas segítséget nyújtanak a díszítő ecsetek.

 Forrás: nataliia_levchenko

Forrás: renystyles

Forrás: sumcoco

Vannak olyanok is, akik csak erre az egy napra szeretnék ünneplőbe öltöztetni a körmeiket, ők általában sima körömlakkal szokták ezt megoldani. Ilyenkor szinte minden esetben a francia köröm kerül ki győztesen a választható lehetőségek közül. Egyébként ez a legismertebb elegáns körömdíszítési módszer, mert természetes hatása van, de mégis mutatós és csinos. A francia körömnél a körömlemez általában halványrózsaszínnel készül, olyan árnyalattal, ami a leginkább hasonlít a saját köröm színéhez, a mosolyvonal pedig fehérrel, mert ez hasonlít a legjobban a természeteshez. Ez a szín egyébként bármilyen másik színnel helyettesíthető, az elegancia attól még nem vész el. Választhatunk olyan színt, erre a célra, ami mondjuk illik a blúzunk, vagy valamelyik kiegészítőnk színéhez. A lakkozott körmöt ugyanúgy tudjuk díszíteni strasszkővel, díszítő szalaggal vagy akár csillámporral is.

Forrás: seshell

A lényeg, hogy bármelyik technikát is választod, a körmöd olyan legyen, amivel jól érzed magad, ami kényelmes, és illik a stílusodhoz és ugyanakkor az alkalomhoz is. Így természetesen hat, nem lesz kirívó és tökéletes lesz az összhatás ezen a jeles napon.