Ugrás a fő kontentre

A legnépszerűbb körömformák - Hozzád melyik illik?

legnepszerubb-koromformak

Keresés a számunkra megfelelő körömformák között? Talán egy kicsit már unalmasak a megszokott, hagyományos formák? Nézzük csak! De előbb egy kis történelem... Már időszámításunk előtt is foglalkoztatta az embereket, hogy tudják pótolni, díszíteni körmeiket. Rendkívül hosszú volt az út a kezdetektől, míg kialakultak a mai körömformák.

Jelenleg számos forma és stílus létezik. Lekerekített kocka, ovális, kerek, mandula, rövid, hegyes, hosszú, széles és szögletes körömforma, balerina. A köröm vagy műköröm formája lehet természetes vagy épített, szakember által formázott.

A műkörömépítés kezdete

Dr. Fred Slack, akinek fogorvosként több problémája is volt a körmeivel. Munka közben többször megsértültek körmei, illetve rágta is őket. Testvérével, Tom Slackel találmányukat 1954-ben szabadalmaztatták.  A sérült körömre a fogpótláshoz használt anyagokból kis átalakítással készített masszát kente. Így a sérülésnek volt ideje lenőni, és amíg a kemény anyag védte, Fred a rágásról is lemondhatott. A tüneteket több páciensén is észrevette. Tudatában volt, hogy a körömrágás nem csak ápolatlanság szempontjából hátrányos, de károsítja a fogzománcot is. Így találmányát pácienseinek is ajánlotta. A módszer Hollywoodban felkapottá vált, így a filmvásznon szereplő dívák ékesebbnél ékesebb körmökkel jelentek meg.

A kísérletek folytatódtak, így született meg az 1970-es években a két komponensű akril. Az akril folyadékból (liquid) és porból (powder) áll. A polimerizációs folyamat a két anyag összevegyítésével indul be és nagyon rövid idő alatt köt. Az eredmény szép fényű, kemény sima felület, mely mégis rugalmas. Magyarországon leginkább porcelán néven ismert. Akár porcelán segítségével is létrehozhatunk számos típust a körömformák közül. Természetesen mindig figyeljünk a megfelelő előkészítésre! A körömformák közötti választás előtt mindig vegyük figyelembe a vendég adottságait. Ha a vendég számára hátrányos körömformák egyikét választja, mutassunk neki példákat! A körömformák közötti keresés nehéz feladat, de mi ebben próbálunk most segíteni. Nézzük is meg, hogy melyek a legismertebb körömformák!

Alapvető körömformák - kerek és ovális

Talán a legelterjedtebb körömforma a rövid, kerek forma. Ez a lekerekített köröm elegáns, letisztult és ápolt megjelenést biztosít. Természetes hatása tökéletesen passzol szinte minden alkalomhoz. A körömformák közül ez az, ami szinte minden körömtípusnál alkalmazható. Tökéletes választás keskeny és széles körömággyal rendelkező vendégek számára is. Ez a rövid körömforma a legkevésbé sérülékeny. Az oldalfalak párhuzamos kialakítására figyeljünk!

Forrás: https://ellesilver.ru/

A mandula (ovális) a körömformák közül szintén egy olyan választás lehet, amit minden körömtípushoz ajánlhatunk. Ez a rövid, kerek formához képest kevésbé lekerekített és nyújtottabb, inkább ovális forma. Fokozatosan szűkülő, nőies, elegáns forma. Bátran ajánlhatjuk a manudula körömformát azoknak, akiknek rövid, tömzsi ujjai vannak. Optikailag ideális eredményt érhetünk el vele. A mandula forma közkedvelt, igen elterjedt. Jól mutat egy vékony franciával vagy matt fedőlakkal.

Forrás: http://nailartstyle.com/

Alapvető körömformák - szögletes és kerekített kocka forma

A körömformák választékában tovább haladva találkozhatunk a szögletes formákkal. A lekerekített kocka tulajdonképpen egy klasszikus kocka forma, éles sarkok nélkül. Hivatalosan ilyen forma nem létezik, de például pici babával megáldott kismamák esetében javasoljuk a kerekítést. Széles körömágy esetében is szépen mutat. Ennek a formának is párhuzamos oldalai vannak. A lekerekített sarkok miatt kevésbé sérülékeny, mint egy kocka körömforma. Rövidebb körömágyon is alkalmazható. Figyeljünk, hogy ne kerekítsük túl a sarkokat!

Forrás: https://bidista.com

A szögletes, vagy "kocka" forma is a közkedvelt körömformák közé tartozik. Párhuzamos oldalakkal, éles sarkokkal rendelkező körömforma. Sérülékenység szempontjából az éles sarkak miatt fokozottan vigyázni kell az ilyen körmökre. Ezt a formát kevésbé ajánljuk rövid körömággyal és széles körmökkel rendelkező vendégnek. Ha vendégünk mégis ilyen formájú körmöt szeretne, ajánljuk neki a Monroe formát! Tökéletes választás lehet hosszú, keskeny körömággyal rendelkező vendég számára. A formák közül talán ez a legjobb francia körmök készítéséhez. Tökéletesen mutat rajta a francia!

Forrás: http://nailartstyle.com/

Bevállalósabbaknak - balerina és pipe körömformák

A balerina a körömformák közül Marylin Monroe körömnek is nevezik. Az egyik legnőiesebb a körömformák közül, hiszen a balerina cipők jellegzetes formájáról nevezték el. A balerina körömforma tulajdonképpen egy erősen szűkülő mandula köröm, egyenesre reszelt végekkel. Zselé, porcelán és acrylgel segítségével is készíthető, természetesen megfelelő előkészítés után. A balerina a körömformák közül az, amelyikhez szükséges a hosszabb köröm! Ez a körömforma minimum M-es hosszúságot igényel. Rövidebb körömhosszúsággal optikailag sem mutatnak jól az elkészített körmök.

Forrás: https://szepseged.hu

A pipe alapvetően a hosszú körömformák egyike, jelentése "cső" forma. A cső formát szemből nézve láthatjuk. Felülnézetből a köröm vége teljesen kerek formájú. Az igazán extrém és feltűnő, egészen megnyerő körömformák egyike. Építhető zseléből és porcelánból egyaránt. A pipe szabadszéle sokkal ívesebb, mint a körömformák más eseteiben. Elkészítése megfelelő szakmai tudást igényel. Készíthető rövidebb kivitelben is, amennyiben vedégünk nem kedveli a hosszú körmöt. Az 50%-os hajlítás elengedhetetlen, illetve maximum egyszer tölthető újra ez a fajta köröm.

Forrás: http://michaelamagazinenails.luvlyfashion.ru/

Stiletto és edge körömformák - az igazán különleges körmök kedvelőinek

Az edge egy ritkán alkalmazott elkészítési módja a körmöknek. Igazán extrém, ezért elsősorban versenyeken alkalmazzák a körömformák ezen fajtáját. Az edge is egy hosszú méretet igénylő forma, rövid kivitelben nem mutat jól. Az edge építése a szokásosnal egy kicsit több időt vesz igénybe. Ez a körömforma nagy felülettel rendelkezik, így számos díszítési mód közül választhatunk. A körmök felületére helyezhetünk virágokat is, de speciális formájuknak köszönhetően több módon díszíthetjük őket. A tökéletes edge forma hegyes végű, "háztető" alakú.

Forrás: koromhajlek.hu

A stiletto szintén a rendkívül hosszú körömformák egyike. Viseléséhez megfelelő magabiztosság és odafigyelés szükséges! Alkalmazása a hétköznapokban ritkább, viszont annál igényesebb megjelenést biztosít. Gyönyörű körmök készíthetőek a stiletto formát használva. A szélesebb körömágyat és ujjakat is képes megnyújtani. A stiletto a körömformák éke, egy olyan köröm, amit nem kér minden vendég.

 

Forrás: http://nailartstyle.com/

Te tudod, hogy számodra melyik az ideális? Mandula, balerina körömforma? Vagy az extrémebb körömformák kedvelője vagy? Válassz egyet, amelyet akár a következő alkalommal kérhetsz a szaloban! :)