Ugrás a fő kontentre

Őszi köröm színek és minták

Őszi köröm színek és minták

Mint minden évben, idén ősszel is megjelentek az újabbnál újabb őszi köröm trendek. Az új évszak hozza magával az új ötleteket, ősszel a ruházatunk is megváltozik. Frissítjük a gardróbot, változtatunk a kinézetünkön, természetesen a körmök színe és a minták is megváltoznak. Ha a manikűr szalonban ülve nem tudod, milyen színű és formájú körmöt szeretnél, ebben segítünk!

Az ősz talán az egyik legizgalmasabb évszak. Gyönyörű őszi mintákat, manikűr ötleteket, különleges színeket fedezhetünk fel. A körmök legyenek ősszel is szépek, most erre adunk nektek néhány tippet. Lássuk!

 

Körömdíszítési tippek az őszi időszakra

Akár otthon készítjük el körmeinket magunknak, akár manikűrösünkhöz fordulunk - az eredmény biztos, hogy csodaszép lesz! Mondhatjuk, hogy idén enyhe volt az ősz, sokáig maradhattunk még a szabadban, meleg napsütést élvezve. Éppen ezért idén még a virágminta is belefér az őszi körmök díszítésébe. Legyen a köröm sötétkék, szürke, bordó vagy zöld, a virágminta mindegyiken jól mutat. Ha nem szeretnénk virágmintát festeni, választhatunk a könnyen használható matricák és körömnyomdák közül is. A megfelelő előkészítés természetesen itt is elengedhetetlen! Használjuk Nail Prep Előkészítő Folyadékot.

 

Forrás: stilmoda.info

 

A strasszok és csillogó kis kövek minden évszakban megállják a helyüket. Így az őszi időszakban is bátran használhatjuk díszítésként ezeket a kiegészítőket. Például egy elegáns matt zöld körmön tökéletesen mutat néhány csillogó ezüst kő. De vigyázzunk! Ne vigyük túlzásba a fényes kövek használatát.

 

Forrás: stilmoda.info

 

A retró és a teknőctarka trendek - azaz a Tortoiseshell nail design

A szemüvegkeretek trendjében már régóta jelen van a teknőctarka minta. Egy ideje pedig a körmök világában is hódít. Ez a minta kifinomult és különleges. Bátran alkalmazzuk idén az őszi időszakban! Ha igazán trendi és vagány körmöket szeretnél, szinte kihagyhatalan ez a minta.

 

Forrás: https://www.glamour.com/

 

Az elmúlt időszakban újra teret hódít a retró. Retró ruhák, kiegészítők, cipők, körmök... Színkombinációk tekintetében használjunk sárga és barna árnyalatokat. A retró minták minden körömformához passzolnak, de persze ezek is a modern formákkal mutatnak jól.

 

Matt és nude

Kombinálhatjuk a sötétebb árnyalatokat a nude színekkel - megnyerő lesz a végeredmény. Sötétkék, fekete vagy bordó mattítva, megbolondítva egy-egy visszafogott színnel. Az egyik legjobb őszi köröm választás. A matt körmök végét hagyhatjuk fényesen is, mintha francia köröm lenne. Ez igazán feldobja a körmöket!

 

Forrás: stilmoda.info

 

A krémfehér, világosbarna színek is hódítanak ősszel, falevél mintával szép eredményt érhetünk el. Az ombre körmök sem maradhatnak ki a listából. Használjunk bordó és fekete színt, csodás ombre hatást érünk el velük.

 

Forrás: stilmoda.info

 

Falevelek, virágok

Természetesen az őszi trendek közül a felevél motívum kihagyhatatlan. Használjuk piros vagy bordó színt, narancssárgát és barnát. A falevelet festhetjük csak egy-egy körömre, így elegáns, színes őszi köröm mintát kapunk. A nagyon bevállalósak akár mindegyik körömre készíthetnek valamilyen apró motívumot. Figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a minták használatát, esztétikus legyen a végeredmény! Ha festeni nem szeretnénk, vagy a kézügyességünk nem az igazi, természetesen használhatunk körömmatricát is. Manikűr szalonban biztosan számos megoldásra találunk!

 

Forrás: stilmoda.info

 

A narancssárgás őszi falevelek mellé vihetünk több színt is, akár egy-egy virágmotívumot is becsempészhetünk. Ha nem kedvencünk a virágminta, őszi körmeinkre egyéb motívmokat is felvihetünk. Termések (például makk, őszi gyümölcsök) vagy bogyós gyümölcsök mintáit. Ha jó kézügyességgel rendelkezünk, megpróbálhatunk állatmintákat (például róka) is festeni, az őszi trendek területén hódít!

 

Forrás: stilmoda.info

 

Mozaik és egyszerű vonalak

Ha kedveljük a minimalizmust, az őszi trendek közül ez az egyik nekünk való megoldás. Bármilyen alapszínre alkothatunk egyszerű mintákat vékony díszítőecsettel. Nude alapon absztrakt mintákat is használhatunk az őszi időszakban. Használjunk bátran szürke színt.

 

Forrás: stilmoda.info

 

Akár kettőnél több színt is variálhatunk! Nem baj az sem, ha mindegyik köröm más színű, ha visszafogott színeket használunk. Gyönyörű végeredményt kapunk, kék és szürke árnyalatokkal játszadozva, ha teszünk mellé fehéret is, vagy rózsaszínt. Ezeket a kombinációkat is díszíthetjük az összes őszi motívummal. A színes köröm szép, ha jól használjuk.

 

Forrás: stilmoda.info

 

Gesztenye és bordó

Természetesen idén is hódít a gesztenye, ne hagyjuk ki a repertoárból! A legjobb, ha ezt is variáljuk valamilyen mintával, körömmatricával, fehér vagy ezüst díszítőcsíkkal. Visszafogottabb hatást érhetünk el mattított változattal, de fényes felülettel is pompás a gesztenye szín.

A bordó az az őszi szín, ami mindig elegáns megjelenést biztosít, fényes és mattított változatban is. Bátran használjuk az őszi időszakban! Kombinálhatjuk arany színnel is vagy 3D kövekkel, esetleg arany vagy ezüst kerettel.

 

Forrás: stilmoda.info

 

Francia manikűr

A francia manikűr az év minden időszakában alkalmazható. Ha szeretnénk eltérni a megszokott fehér színtől, és csodás őszi köröm a célunk, használjunk feketét! A fekete végek feldobják és különlegessé teszik a körmöt. Persze a francia manikűr nem csak fekete és fehér lehet. Nyáron például egy szép rózsaszín árnyalatú manikűr visszafogott, de rendezett és ápolt kezet mutat. A manikűr világában is lehet variálni a színekkel! Ha a köröm felületére francia végeket szeretnénk, az őszi időszakban is számos színt használhatunk. A végek lehetnek bordó, zöld színtől akár a sötétkékig bármilyen színűek. A választás a miénk vagy éppen a vendégé. Egy biztos, a francia végek mindig hódítanak! Extravagánssá tehetjük néhány díszítőelemmel, 3D kövekkel, őszi mintákkal. Variálhatjuk is a körömvégek színét. A "french nail" kifejezést beírva a böngészőbe, rengeteg további ötletet gyűjthetünk francia végekre.

 

Forrás: stilmoda.info

 

Ha csak egy alap manikűr a célunk az őszi időszakra, alkalmazzunk japán manikűrt. Ápolt és egészséges körmöket kapunk, ráadásul a japán manikűr otthoni használatra is tökéletes.

 

A lila végtelen árnyalatai és a pulóver minta

Egy igazán kedvelt szín a lila, melynek minden műköröm szalonban megvan a kiérdemelt helye. Két különböző árnyalattal, egy sötét és egy világos lila színnel pompás őszi köröm jöhet létre. Ha a körömforma balerina vagy kocka, díszíthetjük vékony arany vagy ezüst kerettel.

 

Forrás: stilmoda.info

 

A pulóver mintás köröm igazán nagyszerűen mutat lila árnyalatokkal. Ehhez a díszítési technikához nem kell mást alkalmaznunk, önmagában is gyönyörű. Az ősz és a tél egyik legjobb választása pulóver minta. Kék és szürke színekkel is nagyon mutatós. Mára már rengeteg féle pulóver minta választható, számos variációt készíthetünk el belőlük. Elkészítése egyszerű. Az előkészítés persze itt is nagyon fontos. Az alap eszközökön és anyagokon kívül csupán díszítőzselére, vékony ecsetre és porcelánra van szükségünk. Az alapszínre, melyet színes gél lakkal vittünk fel és köttettünk, jöhet is a díszítés. A vékony díszítőecset segítségével megrajzoljuk díszítőzselével a pulcsi mintát. Fontos, hogy részletekben haladjunk, mindig csak egy-egy részletet rajzoljunk meg. Ezután szórjunk műköröm porcelán port a mintára és köttessük. A felesleges porcelán port eltávolítjuk. Ha minden részletet megrajzoltunk és köttettünk, már gyönyörködhetünk is a legmenőbb őszi körmökben. A "Sweater Nail Art Designs" kifejezésre rákeresve millió pulcsis mintát találunk!

 

Forrás: stilmoda.info

 

Króm és mágnesezés

Ha ősszel szeretnénk extra körmöket, egy-egy köröm felületét feldobhatjuk króm porral. Szinte bármilyen színből elérhetőek a króm porok. Leginkább az ezüst, arany és sötétebb színek alkalmasak őszre.

A mágneses gél lakkok rendkívül mutatósak, bátran használhatjuk őket az őszi időszakban is. Egy gyönyörű cat eyes gél lakk és egy mágnes segítségével egyszerűen nagyszerű eredmény születik. Ha mágnesezni nem szeretnék, viszont kedveljük a színjátszós lakkokat, használjunk Chameleon gél lakkot!

 

Forrás: stilmoda.info

 

Körömformák

Akár egyszerű manikűr vagy körömépítés mellett döntünk, figyeljünk a körömformákra is a színek mellett. Az őszi körömformák között szerepel a mandula és a rövid kerek. A balerina és a szögletes formák is jól mutatnak az őszi időszakban, viszont ez nem a hosszú körmök évszaka. Ősszel talán mind bekuckózunk egy kicsit, a körmök extra formájából és hosszúságából is engedünk.

Neked sikerült választani? Egyszerű manikűr vagy gél lakk mellett döntesz? Szürke vagy színes, fényes vagy mattított, esetleg francia? :)