Ugrás a fő kontentre

Gél Lakk Fajták

Gél Lakk Fajták

Számos különböző gél lakk van a piacon, amiket nem csak a márkájuk vagy gyártójuk különböztet meg, hanem akár a kötési idejük vagy az eltávolításuk módja, vagy hogy mennyi előkészítést igényel a felrakásuk, illetve van olyan is, aminek változik a színe attól függõen, hogy milyen szögből nézzük a körmöt.

Ebben a bejegyzésben szeretnélek megismertetni titeket a különböző gél lakk fajtákkal, így most az egylépéses Peel Off (lehúzható), a három lépéses Soak Off, azaz leoldható, a Cat eyes (Macskaszem) és a Chameleon gél lakkokról olvashattok bővebben.

 

A One Step Peel Off: azaz az egylépéses lehúzható lakkzselé azok számára lehet a legideálisabb, akik rohanó életvitelük mellett is szeretnének időt szakítani körmeik megfelelő ápolására és azok szépségére. Az egylépéses lehúzható gél lakk előkészítése nem igényel hosszadalmas folyamatot, nem szükséges alapozó réteg a szín alá, valamint eltávolítása is csupán pár percet vesz igénybe, nem kell hozzá oldószer vagy reszelő. A körmök megtisztítása és formára alakítása után Nail Prep segítségével zsírtalanítjuk és fertőtlenítjük a körmöket, és utána kenhetjük is a színes One Step Peel Off gél lakkot. Ezek a színek jól pigmentáltak, így két vékony rétegben vigyük fel őket a köröm felületére, és rétegenként köttessük 9W-os LED lámpa alatt. Fontos, hogy ezt a fajta lakkzselét kifejezetten ehhez a LED lámpához fejlesztették ki, másmilyen lámpa alatt nem garantált a tökéletes eredmény, illetve a zselé erősebb lámpa alatt könnyen beráncosodhat!

A lakkzselé felületére a kötés után nem kell fedő zselét használnunk, hiszen fényesre köt, illetve – éppen ezért - cleanserezni és fixálnunk sem kell. Eltávolítása is igen egyszerű és rövid folyamat, egy rózsafa pálca segítségével a körömbőrtől kezdve nyúljunk a zselé réteg alá, és amikor már eléggé levegős akkor egy óvatos mozdulattal húzzuk le a körömről. Nincsen szükség oldószerre vagy reszelésre, az egész csupán néhány perc.

 

A Three Step Soak Off: azaz háromlépéses leoldható gél lakk felvitele egy kicsit több időt vesz igénybe, viszont hosszabb ideig marad fent a körmökön, mint az egylépéses lakkzselé. A különböző gél lakk fajták tartósságát nagyban az határozza meg, hogy használunk-e/szükséges-e a szín alá alapréteg illetve, hogy van-e fedőréteg. A háromlépéses lakkzselé nevében benne van a használatának a folyamata, vagyis, hogy szükség van alap- és fedőrétegre is. A körmök megfelelő előkészítése után a Spirit Base gel, azaz alapréteg felvitele az első lépés, ezt vékony rétegben kenjük a körömre, majd lámpázzuk. Ennek kötési ideje az UV vagy LED lámpától függ, de fontos, hogy a második réteg szín mindig egy picit több kötési időt igényel, mint az első. Ezek a leoldható lakkzselé színek is jól pigmentáltak, így két vékony rétegben elegendő a használatuk. A második réteg színes gél felvitele és köttetése után vigyünk fel egy vékony rétegben fedőlakkot, használhatjuk a Spirit top coated vagy a Shine gel-t is erre a célra, és ezt a réteget is lámpázzuk néhány percig. Ezek a fedőzselék fixálásmentesek, így a kötési idő letelte után már csak a körömbőr megfelelő ápolása van hátra.

A Soak Off gél eltávolításához a fedőréteget reszeljük le óvatosan finom szemcsézettségű reszelőt használva. Ezután a színes réteget 3-5 percig áztassuk az oldószerben (remover) majd egy rózsafa pálca vagy a bőrfeltoló segítségével könnyedén le tudjuk kaparni a köröm felületéről. Ez a folyamat annyiban különbözik az egylépéses zselé eltávolításától, hogy azt könnyen, egy darabban le tudjuk húzni a köröm felületéről, ellenben ezt a fajtát az áztatás után kaparni kell.


A Cat Eyes gél szintén egy három lépéses gél lakk fajta, így a felvitel folyamata hasonló a leoldható lakkzseléhez, ellenben a macskaszem minta eléréséhez szükségünk lesz egy mágnes használatára. A körmök megfelelő előkészítése után vigyünk fel egy rétegben Spirit Base gel alapréteget és köttessük UV vagy LED lámpában. Ezután következhet az első réteg szín. Hasonlóan a már említett gél lakkokhoz, ezt is elég két vékony rétegben használni, hiszen jól pigmentált zseléről van szó. A második réteg felvitele után tartsuk a mágnest a köröm fölé nagyjából 3-4 mm távolságban, 45 fokos szögben megdöntve, 5 másodpercig. Ezután következhet a gél lakk réteg lámpázása. Itt is figyeljünk arra, hogy a második réteg egy kicsit több lámpázási időt igényel! Ezután ennél a fajtánál is használjunk Spirit top coated vagy a Shine gel-t fedőrétegként. Mivel ezek fényesre kötnek, nincsen szükségünk cleanserre. A Cat Eyes – azaz macskaszemek – elnevezés arra az egyenes mintára utal, ami a színes lakkzselé rétegben jelenik meg a mágnes használata után. Nagyon mutatós minta, és egyáltalán nem vesz igénybe hosszú időt az elkészítése.


A Chameleon gel ugyancsak egy három lépéses gél lakk fajta, hasonlóan az előző kettőhöz. Használata a szokásos lépésekből áll; a körmök megfelelő előkészítése után, egy réteg Spirit Base gel-t vigyünk fel a körmökre és UV vagy LED lámpa alatt köttessük. A Chameleon gél lakk szintén jól pigmentált, így a színt két vékony rétegben kenjük a körömre. Az alapzselé köttetése után az első réteget egy, a második réteget két percig köttessük. Fedőlakként ebben az esetben is Spirit top coated vagy a Shine gel-t használjunk, mind a kettő fényesre köt, így a lámpázási idő letelte után el is készült a köröm, már csak a megfelelő bőrápolás maradt hátra. A kaméleon ihlette lakkzselé színe attól függ, hogy honnan nézzük, hiszen különböző szögből tekintve, más és más színű csillogást tapasztalhatunk. Azt hiszem az ilyen esetekre mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű!

 

Mivel mi sem vagyunk egyformák, így a lakkzselék sem azok, de pont így találja meg mindenki közöttük a kedvére valót és a legmegfelelőbbet. A One Step Peel Off lehúzható lakkzselé használata gyors és egyszerű, nem igényel alap- és fedőréteget, fényesre köt, ráadásul eltávolítása is csupán egy mozdulat. A nagy rohanásban is könnyen elkészíthető. A Three Step Soak Off háromlépéses leoldható lakkzselé alá elengedhetetlen az alapréteg, és fényzselé használata is szükséges, viszont ezeknek köszönhetően hosszan tart, azoknak ajánlott, akik szeretnek egy színt több hétig is viselni a körmükön. A Cat Eyes gel szintén egy háromlépéses gél lakk, ami alá – hasonlóan az előzőhöz – alap- a tetejére pedig fényzselé szükséges, viszont összetételének köszönhetően egy mágnessel néhány másodperc alatt egyedi, macskaszemhez hasonló mintázatot varázsolhatunk rá. A Chameleon gel szintén a három lépéses lakkzselék táborát erősíti, a két réteg színt az alap- és a fedőzselék közé kell kenni, viszont különböző szögekből nézve változik: más és más színű csillogást láthatunk, ami nagyon mutatós és elegáns.

 

Ezek az említett gél lakk fajták számos gyönyörű, jól pigmentált színben érhetők el, bármelyik kerül kiválasztásra az eredmény garantáltan meseszép lesz. Ha esetleg nem tudsz dönteni, próbáld ki mindegyiket, nem fogod megbánni!