Ugrás a fő kontentre

Tudatos Szépség a Spirit Nails termékekkel

Tudatos Szépség a Spirit Nails termékekkel

Ebben a bejegyzésben szeretnélek megismertetni benneteket egy nagyszerű és csodálatos kezdeményezéssel. Napjaink egyik égető és mindannyiunkat érintő problémája az erdők és a faállomány rohamos csökkenése világszerte, ami hosszú távon hatalmas problémákhoz vezethet, de egyelőre sajnos ezt nagyon kevesen veszik ténylegesen komolyan. Ennek ellenére szerencsére sok lehetőség adódik arra, hogy törődjünk a szülő bolygónkkal, és annak egészségével, ami legalább ugyanannyira fontos, mint a sajátunk.

Létezik egy szervezet, a One Tree Planted, ami fák ültetésével foglalkozik, sok partnere és rengeteg lelkes önkéntes együttes segítségével. Ennek most Te is a részese lehetsz a Tudatos szépség a Spirit Nails termékekkel nevű kezdeményezésnek köszönhetően. Lássuk, miről is van egészen pontosan szó.

  

A One Tree Planted egy nonprofit szervezet, Shelburne-ben, aminek fő küldetése a fák újra telepítése világszerte. Mindez 2014-ben kezdődött, hogy könnyebbé tegyék az emberek számára a környezeten való segítségnyújtást. A jelszavuk: „One dollar. One tree”, azaz egy dollár, egy fa. Nézzük, hogyan is működik.

 

A szervezet összegyűjti az adományokat, és eljuttatja a partnereinek, akik a fák újra telepítésével foglalkoznak. Ezek a partnerek egyébként átvizsgáláson esnek át mielőtt a szervezet együtt kezd velük dolgozni, mivel nagyon fontos szempont, hogy a One Tree Planted szervezet garantálni tudja azt, hogy az újonnan ültetett fák túlélési aránya 80-90% között legyen. A projekttől függően, partnerei a legjobb fafajokat választják ki, és a helyi közösséggel együttes erővel dolgoznak azon, hogy ezek a földbe kerüljenek. Az ültetésekre rendszerint az esős évszakban kerül sor, amikor a talaj elég nedves és a megfelelő feltételeket – elegendő nedvességet és tápanyagot - biztosítja a fa túléléséhez. A fákat Észak- és Latin Amerika, Ázsia és Afrika különböző területein ültetik el.

Az online érkező adományokat a szervezet összegyűjti és gondoskodik arról, hogy az összeg eljusson a partnerekhez, akik fapalántákat nevelnek fel. Ezeket a palántákat – amikor már alkalmasak rá, valamint a talaj és a környezeti hatások is megfelelőek számukra – elültetik, és a továbbiakban is gondoskodnak róluk, figyelemmel kísérik a fejlődésüket. Ez hosszú évek munkája ugyan, de fontos a nyomonkövetés, hogy értékelni lehessen az eredményességet, és az ebből következő pozitív környezeti hatásokat.

A fák megtisztítják a levegőt, amit belélegzünk, és a vizet, amit iszunk. Azt a levegőt és vizet, amik létezésünk alappillérei. A fák segítenek az éghajlat stabilizálásában, és segítenek megőrizni a biológiai sokféleséget a Földön. Világszerte számos állatfajnak nyújtanak otthont és védelmet, ami elengedhetetlen a jelenlegi ökoszisztéma fennmaradásához. Bizonyos fafajták táplálékot is biztosítanak, nemcsak az állatoknak, de az embereknek is, ami szintén nagyon fontossá teszi ezeket a növényeket a számunkra. Sajnos, mindezek ellenére, az erdők mérete az egész világon rohamosan csökken. Még mindig nagyon kevés a papír újra felhasználásának a mértéke, és kevesen vesznek tudomást arról, hogy ez hatalmas problémákhoz vezethet.

A szerencse az, hogy léteznek olyan emberek, akik a szívükön viselik a bolygó és a rajta élő élőlények sorsát, és tisztában vannak a fák létfontosságú szerepével. Nekik most Te is a segítségükre lehetsz! A One Tree Planted nonprofit szervezet partnereként a Spirit Nails is részt vesz ebben a fantasztikus környezetvédelmi szerepvállalásban: minden egyes online fizetési tranzakció után egy dollárt adományoz a szervezetnek. Tehát minden internetes vásárlás után egy fa kerül elültetésre valahol a világon! Hát nem nagyszerű?!

Az ’Egy dollár. Egy fa.’ jelszóban a legfontosabb üzenet is megfogalmazódik. Ahhoz, hogy egy facsemete ültetésre kerüljön, mindössze egy dollárra(!) van szükség, ami kevesebb mint háromszáz forint. Ebben az összegben benne van a magok beszerzésének értéke és az ezekből fejlődő palánták felnevelése és gondozása. Benne van a kis fa palánták szállítása oda, ahol ültetésre kerülnek, és az ültetéshez szükséges eszközök ára is. Továbbá az eredményesség mérésének értékét és a jelentések készítését is magába foglalja az egy dolláros összeg. Egy dollár. Ennyi pénz kell ahhoz, hogy egy lélegzetvételnyivel jobb hellyé varázsoljuk a Földet.

Amikor a Spirit Nails oldalon vásárolsz, akkor azt elsősorban azért teszed, hogy valami szépet és figyelemfelkeltőt hozz létre. Legyen szó akár egy mutatós, épített porcelán vagy zselés körömről, egy gyönyörű színű gél lakkról, vagy bőrápoló anyagokról, azért vásárolod meg, hogy valami egyedi szépséget hozhass vele létre, vagy használd a bőröd egészsége érdekében. A legjobb dolog ebben, hogy a Tudatos szépség a Spirit Nails termékekkel nevű jótékonyság segítségével nem csak a saját-, de a bolygód szépségéért és egészségéért is nagyon sokat tehetsz. Mostantól, ha a Spirit Nails weboldalán vásárolsz, mindig jusson eszedbe, hogy Te is segítettél abban, hogy egy kis facsemete ültetésre kerüljön. Ez a bolygó érted van, legyél Te is a bolygóért! Legyél Te is tudatos szépség a Spirit Nails termékekkel, és azok megvásárlásával!

Ha szeretnél többet megtudni erről a szervezetről, akkor látogass el a onetreeplanted.org weboldalra, ahol minden felmerülő kérdésedre választ kaphatsz, érdekes történeteket és tényeket olvashatsz, valamint csodálatos és inspiráló képeket is megtekinthetsz.