Ugrás a fő kontentre

A legjobb gél lakk szett

A legjobb gél lakk szett

A körömápolás minden nő életében nagyon fontos szerepet játszik, és ráadásul sokan azt is szeretik, ha színesen pompáznak kezén a körmei. Egy színes köröm akár kiegészítőként is megállja a helyét, ha passzol a ruhához, táskához vagy a viselt ékszerekhez. Ezt a módszert sokan alkalmazzák; minden nap az aktuális öltözethez és kiegészítőkhöz lakkozzák a körmüket, így nagyon mutatós összhangot érhetnek el, amit nem lehet nem észrevenni.

A gél lakkok, valamint a különböző és praktikus kiszerelésben kapható gél lakk szettek elterjedésével a sima körömlakkok használata kicsit háttérbe szorult az elmúlt években, ami egyrészről érthető, hiszen a gél lakk sokkal hosszabb ideig marad fent a körmön, nem kell néhány naponta lemosni és újra festeni. Ellenben, ha azokra gondolunk, akik szeretnek minden nap új színekben pompázni, akkor a gél lakkok rovására róhatjuk azt, hogy eltávolításuk hosszadalmas, ugyanúgy ahogy a felvitelük is, nem arra vannak kitalálva, hogy naponta váltogassuk őket.

Viszont most szeretnék egy nagyon jó hírrel szolgálni, hiszen a One Step gél szett egy tökéletes készlet, ami mindenki igényit kielégítheti. Felfoghatjuk ezt a terméket a sima körömlakkok és a gél lakkok egyfajta fúziójaként is. Hogy mit is jelent ez? Ebben a szettben egylépéses Peel Off, azaz lehúzható gél lakkok kaptak helyet három különböző színben, egy 9W-os LED lámpával, Nail Preppel és rózsafa pálcával együtt. Ezeknek a lakkoknak a használata és eltávolítása rendkívül egyszerű.

Ez a szett azoknak is tökéletes választás, akik most ismerkednek a körömlakkozással vagy a gél lakkozással, hiszen az egyszerű és gyors használata hamar elsajátítható, valamint az eltávolítása is csupán csak pár percet vesz igénybe. Nem utolsósorban pedig egy nagyon fontos szempontot szeretnék kiemelni, az egylépéses lehúzható gél lakk sokkal kíméletesebb a körmökhöz. A továbbiakban szeretném a használati folyamatot bemutatni és ismertetni, lépésről lépésre.

A felvitelt ugyanazok a lépések előzik meg, mint a lakkozásnál: a körmök megtisztítása és a kívánt forma kialakítása, valamint, ha szükséges, rózsafa pálcával toljuk fel a körömbőrt, és ha indokolt, ollóval távolítsuk el a felesleget. Fontos, hogy itt se áztassuk a kezeinket vízben a gél lakkok használata előtt, hasonlóan ahogy a sima lakkzselék felvitele előtt sem tesszük. Következő lépésként a Nail Preppel - ami szintén a gél lakk szett része - fertőtlenítsük és zsírtalanítsuk a körmök felületét. Ezek után következhet is a kiválasztott szín. Vigyük fel egyenletesen, és köttessük a LED lámpa alatt 1-2 percig. A készlet tartalmazza a 9W-os LED lámpát is, amit kis méretének köszönhetően bárhova magunkkal vihetünk, ráadásul USB csatlakozójának segítségével akár a laptopról vagy hordozható akkumulátorról is bárhol működésbe lehet helyezni. Fontos tudni azonban, hogy a Peel Off gél lakkok, kifejezetten ehhez a fajta lámpához lettek kifejlesztve, másféle lámpában nem biztos, hogy ugyanilyen tökéletes eredmény születik. Kötés után vigyük fel a színt még egy rétegben és köttessük 2 perc hosszan. Érdemes figyelni arra, hogy a hüvelykujjat célszerű a többitől külön festeni és lámpázni, így tudjuk garantálni, hogy egyenletes marad rajta mindenhol a lakkzselé, nem folyik el, és rendesen megköt. A kötési idő letelte után már csak a kéz- és körömbőr megfelelő ápolása maradt hátra, és kész is vagyunk. Erre a célra a különböző illatokban és kiszerelésekben kapható körömbőr ápoló olajat érdemes használni. Ne hagyjuk ki ezt a lépést, hiszen a fertőtlenítő és a Nail Prep is szárítja a bőrt, ami utána könnyen repedezhet és beszakadhat. Masszírozzuk bele az ápolót a körömbőrbe és várjuk meg amíg teljesen beszívja az olajat. A Peel Off gél lakkok fényesre kötnek a LED lámpában, felületüket nem kell fixálni vagy cleanserezni, illetve fényzselé használata sem szükséges. Ugye milyen egyszerű? A színek tökéletesen fednek, hosszan tartanak. Eltávolításuk is nagyon egyszerű és gyors, nem kell reszelni vagy folyadékkal leoldani. Elfelejthetjük a hosszas előkészületeket, az új szín felvitele, vagy a jelenlegi megújítása előtt. Ráadásul van még egy jó hírem: még a sima körömlakknál is könnyebb megválni ettől a remek géltől. A módszer igen egyszerű: a rózsafa pálca segítségével, a körömágy felől kezdve, a gél alá nyúlunk, felszedjük, és egy óvatos mozdulattal lehúzzuk a körömről. A megfelelő előkészítés után pedig már kenhetjük is a következő színt.

A körömlakkok eltávolításához használt körömlakklemosó kiszárítja a körmöket, amik idővel repedezni, töredezni kezdenek vagy a körömlemez rétegenként elkezd felválni. A sima gél lakkokat szintén oldószerrel lehet eltávolítani. A másik módszer a lakkzselé réteg lereszelése, de ebben az esetben sajnos elkerülhetetlen, hogy a köröm legfelső rétegét teljesen érintetlenül hagyjuk, így biztosan vékonyodik valamennyit a felülete, akármennyire is figyelünk. Ez szintén nem a legkíméletesebb a körmökre nézve főleg, hogy az előkészítésnél is fel kell egy kicsit reszelni a köröm felületét, hogy a megfelelő tapadást tudjuk biztosítani az alapzselének. Ennél a One Step gél lakknál azonban lemosóra és reszelőre egyáltalán nincsen szükség, így a használata nem csak gyorsabb, de sokkal kíméletesebb a körmökhöz, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont. A meleg nyári idő közeledtével egyre többen foglalkoznak a lábaik ápolásával is, hogy a körmök jól mutassanak egy szép szandálban, vagy papucsban. Ennek a terméknek a használata a lábkörmökön is alkalmazható, a módszer ugyanaz. A gél lakk szettben található LED lámpa alá befér a lábfej is. A sima lakkoknál hosszabb tartást érünk el ezzel a gél lakkal, ami a lábkörmöknél igencsak megkönnyíti a dolgunkat, hiszen így nem kell napi szinten lehajolgatni hozzájuk. A sima gél lakkokkal szemben pedig az a legnagyobb előnye, hogy a leszedése (is) nagyon rövid folyamat, nem kell hosszú időn keresztül a lábfejünk fölé hajolva reszelve leszedni a megunt, vagy lenőtt színt. A pedikűrösöknek is hasznos, hiszen használata gyors és egyszerű, nem kell sok időt rászámolni a kezelés időtartamára, ha a vendég gél lakkozást is kér a körmére.

Ez egy nagyon szuper gél lakk szett, aminek használata mindenki számára egyszerű és megkönnyíti a körömápolás folyamatát. A készlet tartalmazza a 9W-os LED lámpát, a Nail Prep-et, rózsafa pálcát és három féle színű Peel Off gél lakkot. Ez minden, amire szükségünk lesz, nem kell alap zselé, nem kell fényzselé, sem cleanser vagy fixáló, hiszen a gél lakkok fényesre kötnek a lámpa alatt. Nem kell hozzá oldószer vagy reszelő, eltávolítása csak néhány mozdulat. Egy kihagyhatatlan lehetőség!