Ugrás a fő kontentre

Kék körmök – a felső tízezer választása?

Kék körmök – a felső tízezer választása?

Kék vérűek, royal blue – ezek arra engednek következtetni minket, hogy a kék szín az igazi előkelőség színe. De vajon tényleg csak nekik járna ki ennek a gyönyörű, figyelemfelkeltő színnek a használati joga? Persze hogy nem! Ebben a cikkben bemutatjuk nektek a kék körmök sokoldalú megjelenését.

A pszichológusok szerint a kék nyugalmat sugároz, és mindannyian tudjuk, hogy a kiválasztott színű és fazonú ruhadarabok, kiegészítők hatással vannak a hangulatunkra, sőt! A külvilág számára jelentős információként szolgál az, hogy milyen színeket viselünk. Az élénk színek jókedvet, nyitottságot, élénk személyiséget sugároznak, míg ez valaki számára túlzó is lehet. A nude színek, a föld színek nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, melegséget és eleganciát árasztanak, a pasztellek a mesevilágot, kreativitást és barátságosságot, míg a fekete lehet egyszerre szemérmetlenül vadító és extravagáns, vagy az elegancia jelképe.

A kék szín

A kékről mindenkinek a nyugalom, a tenger, az ég, elegancia és valamiféle megmagyarázhatatlan felsőbbrendűségi érzés jut eszébe. Árnyalatonként változó, hogy mit tapasztalunk, de az biztos, hogy sosem hagy hidegen minket. A felső tízezer, legfőképpen Nagy-Britanniában az uralkodó család tagjainak, Katalin és Meghan hercegnének, vagy magának a királynőnek, II. Erzsébetnek a kedvenc színe. Emellett már egy pár éve a lakberendezésben is megtalálta az utat magának – kissé szürkés árnyalata letisztultságot és minimalizmust sugall. Kijelenthetjük, hogy 2020 a kék szín éve lesz! Már előző cikkünkben is utaltunk rá, de ideje egy nagyobb lélegzetvételű írásban körbejárni az év színét.

Miket kapcsolunk ehhez a színhez?

Ha két szóval írnánk le, akkor az a végtelen és a titokzatosság lenne. Az ember a természetéből fakadóan kíváncsi, vonzzák a rejtélyek és misztikumok, és a végtelen, a tenger, az univerzum mind ezt a képviseli. Rengeteg hajó veszett oda a felfedező utakon, és még mindig nem ismerjük a tenger lakóinak 80-90%-át, pedig a tengerbiológusok már hány millió fajt ismernek! A kék mélység, ahogy mondani szokás, a titkok világa, a rejtélyek feneketlen temetője. Akár csak maga az univerzum, amelyet felfedezni talán sosem fogunk tudni teljesen – megközelíthetetlen, ember számára megfoghatatlan és elérhetetlen. Ráadásul annyi árnyalata van ennek a színnek, hogy mindenkinek van közte kedvence. Az alapszínek körébe tartozik, vagyis nem keverhető ki semmilyen más szín kombinációból – talán ez is hozzáad az egyediségéhez.

Nézzük most meg, pontosan milyen árnyalatú kék körmök lesznek idén az előtérben!

Kék körmök

Univerzum kék körmök

Ha már a végtelenről esett szó az előbb, nézzük meg, hogyan lehet ezt körmökön megjeleníteni. Ilyen körmök esetén érdemes csillámot és rengeteg apró fehér díszítőpöttyöt használni, valamint több sötétkék árnyalatot, ugyanis nem olyan könnyű elérni ezt a gyönyörű kombinációt – nagy munka van mögötte. De milyen exkluzív magát az űrt a körmeiden hordani! Garantáltan nem fogod megunni, mert mindig találsz egy apró részletet benne, amit előtte még nem láttál.  Figyelem, csak is igazi szakértő képes elkészíteni!

beautiful_in_light

forrás: @beautful_in_light 

adricep
forrás:@adricep

 cutiebeautybyhennajjs

forrás:@cutiebeautybyhennajjs

Királykék – Royal blue körmök

Nevéből adódóan az elit használta a leggyakrabban, és ha kimondjuk, hogy kékvér, nagy valószínűséggel az emberek nagy része erre a színre gondol. Legtöbbször táskában és cipőben látjuk (főleg menyasszonyi cipőként tűnik fel az utóbbi években) ami nem véletlen, hiszen szemet kápráztató és figyelemfelkeltő szín. Ha pedig flitterként vagy kristályként használod, nincs is ennél arisztokratább megjelenés! Kapható ma már webshopunkban kék színű apró gyöngy, sőt króm porként is megtalálod, ha egy kis metál színű ragyogásra vágysz. Dobd fel apró kristályokkal vagy akár ombre festéssel, és máris gyönyörű és exkluzív körmeid lesznek!

margaritasnailz

forrás:@margaritasnailz

Szerencsére a kék árnyalati tökéletesen passzolnak egymáshoz, így variálhatod is őket körmönként, vagy a méltán népszerű márvány mintázatot is beleteheted.

 louisnails88

forrás:@louisnails88

Babakék

Ha valami pasztell árnyalatra vágysz, bátran ajánljuk a babakéket. Honnan kapta a nevét? Talán onnan, hogy amikor kiderül egy baba neme, és fiú, akkor általában ezt a pasztell, kicsit világosabb kék színben pompázó ruhákat kapja mindenkitől. Senki nem ad sötétkéket, csak ezt az ártatlanságot, naivitást, gyermekességet sugárzó gyönyörű színt. Milyen jól mutat a körmeiden!

beautybyrochellee

forrás:@beautybyrochellee

 alinasplace

forrás:@alinasplace 

getnaild

forrás:@__getnaild__

 xoxaandrea

forrás:@xoxaandrea

Na bevállalod valamelyik gyönyörűséget?