Ugrás a fő kontentre

Műszempilla fajták

Műszempilla fajták

Mi nők imádjuk a sminkeket - színes, vagy fekete-szürke füstös, neon, élénk színű, natúr vagy természetes, csillogó vagy csak egy szempilla spirál - a szem hangsúlyozása minden nő számára fontos. Ha kicsik és mélyen ülők szemeink, akkor hangsúlyozzuk és optikailag nagyobbítjuk. Ha gyönyörű a színe, akkor felhívjuk rá a figyelmet és kiemeljü. Ha távolülők, a szem sminkelésével közelebb varázsoljuk őket (legalább is látszatra). Ha közel vannak egymáshoz, akkor pedig távolabb "tesszük" őket.

Minden smink leglátványosabb eleme azonban a szempilla. Ha saját, hosszú és különböző hosszúságú, dús szempillákkal áldott meg minket a sors, akkor sose lesz szükségünk egy spirálon kívül másra, de sajnos ez a ritkább eset. Általában nem vagyunk megelégedve velük, se nem elég hosszúak, se nem elég dúsak. Pedig a szempilla ápolásával is sokat tehetünk azért, hogy kielégítsék az elvárásainkat, de ha még extrémebb hatást szeretnénk elérni, akkor ajánlott jó minőségű műszempilla beszerzése is. Ezek tartóssága és extrémitása változó, kiválasztása függ a pilla erősségétől is. Amennyiben te is rajongója vagy a látványos pilláknak, akkor ideje többet megtudnod róluk!

muszempilla-fajtak

Műszempilla típusok

Műszempilla esetében különbséget teszünk állandó, tartós és alkalmi műszempillák között. Az utóbbi esetben mi magunk helyezzük fel a szempillákat, ehhez csak egy soros vagy tincses műszempilla párra van szükségünk, valamint egy ragasztóra, esetleg csipeszre a könnyebb felhelyezés végett. Ezt az alkalom, buli, program előtt felhelyezzük, és 6-8-12 órát bírnak. Természetesen ehhez megfelelő minőségű ragasztó szükséges, hiszen ez a tartósság kulcsa.

Első próbálkozás alkalmával mindenképp a soros műszempilla a legjobb választás, ugyanis külön feltenni a tincseket hosszabb folyamat és már rutint igényel. Ezen műszempillák esetében rengeteg lehetőség közül választhatunk, a drogériákban már 1000 forinttól is kapható egy pár, de szaküzletekben 6000 forint körül mozog az áruk.

Rengeteg típusa van, sűrűbb, hosszabb, extravagánsabb, teljesen természetes hatású vagy igazán látványos, elragadó tekintetet varázsoló- csak a te elvárásaid szabhatnak határt! Tehát ha csak alkalmanként szeretnéd a hosszú, sűrű pillákat, akkor érdemes ezt választani. Ha azonban hosszútávú, kényelmes, tartós pilla elérése a cél, akkor megfontolandó szakemberhez fordulni.

hudabeauty

forrás:@zayybeauty

A tartós műszempillák

A megfelelő szakember kiválasztása legalább olyan olyan fontos, mint az alapanyag minősége, amivel dolgozik. Egy jó szakembert műszempilla építő néven találsz meg, és sok időt és energiát fordít a higiénia betartására, az anyagok és eszközök ápolására, kiválasztására és a vendégekre.

A szempillák egy speciális ragasztó segítségével kerülnek felragasztásra a saját szempilláidra. Érdemes ezeket a pillákat 3-4 hetente tölteni, ugyanis hullanak ( nem maradnak ott örökké) valamint évente 1-2 hónap szünetet tartani, hogy pihenjenek a pilláid. Létezik itt is tincses műszempilla felrakás, ahol 4-5 szálból álló műszempilla tincseket helyeznek 1-1 pilládra, így érve el a maximális sűrűséget, valamint szálas műszempilla felrakás. Ebben az esetben egy szálat helyeznek egy pilládra, így ez időigényesebb folyamat, viszont sokkal természetesebb a hatás.

Szempilla sűrűség

Gyakran hallod azokat a kifejezéseket, hogy 2D, 3D, vagy akár 6D. A különbség az, hogy hány műszempilla szálat ragasztanak egy szempilládra. Természetesen a 6 már soknak tűnhet, és kicsit el is nehezíti a szemhéjadat, de a hatása tagadhatatlan, ha igazán gyönyörű szempilla a cél. Ha szakemberhez fordulsz, a felhelyezés után 48 órán át nem ajánlott szauna, medence, víz, gőzfürdő vagy gőzölés, sminkelés használata, ugyanis gyorsíthatja a hullást.

A felrakás folyamata általában 1,5 - 2, 5 óra, attól függően, milyen módszert választotok. Ha a természetes hatás a cél, akkor nem érdemes a 3D vagy 4D változatnál nagyobbat választani, és a tincses szempilla sem ajánlott. Első alkalommal inkább válassz 3D szempillákat, hogy legyen időd megszokni a viselésüket. A felhelyezett műszempillákat tilos otthon eltávolítani, hiszen ahhoz speciális oldószerre van szükség, különböző pillák esetén más-más oldószerre akár, hiszen máshogy kell leszedni a tincses műszempillát mint a szálas verziót.

Spirit Lashes

A Spirit Nails webshopban tincses és szálas műszempillát is találsz, utóbbit inkább szakember részére ajánljuk, bár kellő rutinnal már te is fel tudod tenni magadnak egy-egy alkalomra a Prémium Silk Mix szempillát. A tincses műszempilla örök otthoni kedvenc, a Spirit Tincses Műszempilla pedig tökéletes választás, amelyből 8, 10 vagy 12 mm-es hosszúságú is elérhető!

tartos-muszempilla

 

Weboldalunkon elérhető a műszempillák összes változata, valamint előkészítő folyadék, speciális leoldószerek és ragasztók, csipeszek, vagy akár Spirit Lashes készletek, amelyekben prémium minőségű csipeszek, ragasztók, oldószerek és pillák találhatóak - természetesen szakemberek számára. Ha tartós hosszabbítás a terved, a Spirit Nails Műszempilla Ragasztó tökéletes választás lehet, mert akár 2-4 napot is kibír, így tartósabbá teheted a elhelyezést, bár kérlek vedd figyelembe, hogy ez tincses illetve soros szempillák esetén alkalmazható, szálas műszempilla esetén nem.

Mire figyelj oda?

Minden smink gyönyörű kelléke a műszempilla, akár tincses, soros, szálas, tartós vagy alkalmi, a pilla hosszabbítás (a megfelelő ragasztóval) egyedülálló hatású. Fontos, hogy olyat válassz, aminek a viselése kényelmes, legyen szó alkalmi vagy hosszútávú műszempillákról, hogy ne viselje meg a saját szempilláidat, ugyanis ha túlterheled őket, a szálak kihullhatnak. Teljesen normális, ha 1-1 szál kihullik, hiszen időközönként, akárcsak a hajunk, leváltjuk őket, azonban ha meggyengülnek, akkor sajnos búcsút mondhatunk az eredeti pilláknak, és rövid és kevés lesz belőlük.

A szempillák ápolása, főleg, ha használunk hosszabbítást, elengedhetetlen. Bio és speciális ápolószerek is elérhetőek a drogériákban, így használjuk őket, főleg tavasz idején. A természet, bőrünk, körmünk és hajunk is megújul, ugyanez igaz a pilláinkra is, így pakolás, különböző olajok, vagy kevesebb szempillaspirál, smink használata óvja azokat. Ha esetleg szeretnél közelebbről megismerkedni ezzel a világgal, ajánljuk partnerünk, az Alfa Kapos Kft. Műszempilla építő tanfolyamát, amely egy 1 napos, alaptechnikákat tartalmazó képzés, közel 20 városban elérhető, és az ehhez szükséges termékek árából 20%-os kedvezményt adunk hűségprogramunkon keresztül!