Ugrás a fő kontentre

Karácsonyi körömminták

Karácsonyi körömminták

A városokban már kigyulladtak a fények, megérkezett a hónap elején az első hó is és egyre hidegebb van. Mindannyian érezzük, hogy közeledik az év legszebb ünnepe, a karácsony. Egy kicsit merüljünk el a karácsony szellemében most, és vigyük át körmeinkre is ezt a hangulatot. Idén is számtalan különleges karácsonyi körömminták közül választhatunk, és mi most megmutatjuk nektek, hogy melyek a legnépszerűbbek!

Karácsonyi színek

Erről az ünnepről mindenkinek ugyanazok a színek ugranak be: piros, fehér, zöld, arany és ezüst. De tudjuk, hogy vajon miért? A piros minden valószínűséggel a Mikulás ruhájáról, hiszen angolszász országokban a Mikulás hozza karácsonykor az ajándékokat, nem pedig a Jézuska. A reklámokban is gyakorta ez jelenik meg (gondoljunk csak a Coca-Cola reklámjaira), így leginkább ez a szín ehhez köthető. A fehér a tisztaság, és legfőképp a hó jelképe, hiszen télen nincs is annál szemet kápráztatóbb látvány, mint a mindent beterítő havas táj. Nem véletlenül sok ember vágya a „fehér karácsony” minden évben, ez adja meg az igazi ünnepi hangulatot. A zöld a fenyőfa színe, amit ilyenkor dekorálunk, felöltöztetünk és a legfontosabb kelléke ünnepünknek. Az ezüst és arany pedig évtizedek óta az atmoszféra része, hiszen eleganciát, ünnepi hangulatot varázsol bárhová. Idén is ezek a színek uralják a karácsonyi körképet, azonban ahogy az egész évi trendben, itt is megtaláljuk a nude körmöket és a lilát, burgundyt. Utóbbi kettő az utóbbi pár év legfelkapott téli színei, és egyre több lakberendezési tárgyban, bútorban is visszaköszön, hiszen merész és egyedi. Most nézzük végig, hogy melyek a legszebb karácsonyi körömminták, amikkel biztosan nem lőhetünk mellé!

Ombré glitterrel

Az ombré tökéletes télen-nyáron, de mi történik, ha glitterrel keresztezed? Egy letisztult és gyönyörű, egyszerű de nagyszerű dizájnt kapsz, főleg, ha természetes körmeiden csillogtatod meg! Mindenki azonnal karácsonyi hangulatba kerül! A glitter egész évben óriási sláger, így nem meglepő, hogy karácsonykor is bekerül a legszebb trendek közé. Csak ajánlani tudjuk annak is, aki a visszafogott körmöket szereti, és annak is, aki a merészebbeket – csak attól függ, mivel kombinálod! Erős színekkel ötvözve vagány megjelenést kölcsönöz, de nude, természetes körmökön pedig elegáns és visszafogott.

 
anisnails

 forrás:@anisnails

 

anka_nailart forrás: @anka.nail.art

merlin_nails

forrás:@merlin.nails

Szilva vagy burgundy színű körmök

A burgundy és a meleg szilva szín a bátrabbak színei – idén nem csak a kiegészítők kedvence, hanem a körmöké, és melyik időszak tükrözné a legjobban a bordó és lila árnyalatokat, ha nem a karácsony? Rövid körmökön és hosszú műkörmökön is csodásan mutat, hiszen minden tekintetet magával vonz és elegáns. Arannyal és ezüsttel pedig azonnal ünnepi öltözékbe varázsolod körmeidet is, így már azok is készen állnak, hogy elámítsák a vedégeidet. Nem mellesleg, rengeteg színű szetthez passzol, legyen az fekete (ha kicsit feldobnád egyszínű ruháidat), barna, fehér vagy szürke, ha a visszafogott színeket kedveled az öltözékedben, dobd fel azokat a körmeiddel!

 so_nailicious

forrás:@so.nailicious 

ongles_by_cdgriffes

forrás:@ongles_by_cdgriffes

Piros-fehér cukorka kombináció

A piros és a fehér önmagában is játékos és ünnepi hangulatot varázsol, de a cukorka mintával lesz igazán karácsonyi! Honnan is jött ez a cukorka? Mindenki ismeri a Télapó és a Manói kedvenc cukorkáját, a piros-fehér kampó alakú nyalókát! Feltehetően a Mikulás ruhájáról és fehér szakálláról kapta az ötletet, és manapság már cukorka, nyalóka, csokipapír, tehát minden, ami édesség, megkapta ezt az ikonikus ötvözetet, ami akár virgáncsként is adható a gyerekek bakancsába. Idén visszaköszön a körmökön is, nem csak a szín, de a minta is. Nézd meg a képeken, mennyire elfog az atmoszféra, ahogy ránézel! Matricaként is kapható, de a legbátrabb körmös szakemberek minta nélkül, saját, szabad kézzel rajzolják!

nails_zone_gatehead forrás:@nails_zone_gateshead

Piros-fehér bármilyen mintával

Ha már a piros-fehér színkombinációnál tartunk, említsük meg, hogy bármilyen mintával vagy akár önmagában is divatos idén. Egyszerű és nagyszerű, ami soha nem megy ki a trendekből. Kerüljön fel saját körmeidre, vagy legyen műköröm, nem lőhetsz mellé. Ha feldobnád valami plusszal, akkor a már említett cukorka mintán kívül kérhetsz bele karácsonyfát, mézeskalács emberkét, és persze az elmaradhatatlan hópelyhet – mi lenne ennél téliesebb? A csavart minta pedig a kötött, meleg, gyapjú pulcsikat juttatja eszünkbe, ráadásul mind közül az egyetlen igazán 3D mintázat.

nailed_bykleo 

 forrás:@nailedbychleo

home_of_deva

forrás:@home_of_deva

Sötétkék

A királykék négy éve nyáron tért vissza a köztudatba, azóta kicsit talán megkopott a fénye, de idén egy kicsit sötétebb árnyalatával újra megmutatja, milyen lenyűgöző és stílusos is ő maga. De miért pont karácsonykor? Télen a gyönyörű sötétkék égboltból hullik le a hó, és ezt a pillanatot jelképezi és örökíti meg az idei karácsonyi körömminták trendje. Ha meg szeretnéd lovagolni az újhullámot és egy kicsit eltérő szeretnél lenni a fent említtetektől, akkor ezt neked találták ki. Fényes vagy matt, hópehely, gyapjú mintázat, fehér és ezüst mind jól mutat, de akár a csillagokat, szánhúzó Mikulást és könnyen meg lehet benne mutatni – bármi, ami a jeges téli éjszakákat szimbolizálja. A csillagokat fel lehet dobni gyöngyökkel, matricákkal, hogy a 3D hatást elérjük.

 agnes

 forrás:@agnesnails.stylizacjapaznokci

louis_pinks

 forrás:@louise_pinks

gr8nails

 forrás:@gr8nails

Fenyőzöld

Hogy visszatérjünk egy kicsit az igazi karácsonyi színekhez, ne feledkezzünk meg a fenyőzöldről sem. Minden évben, ilyen tájt visszaköszön, hiszen a karácsonyfa, az ünnep alapkellékét idézi egy körmeinken is. Mindig meglepő, hogy ha egy kicsit világosabb zöld árnyalatot választunk, az már a tavaszt, a virágokat, a virágzást, a napsütést juttatja eszünkbe, viszont ez a sötétebb árnyalat azonnal a karácsonyi atmoszférába repít minket. Itt is csak a képzeled szabhat határt a kreativitásnak – ombre a zöld és fehér kombinációjával, ezüst, arany csillagok, glitterek mutatnak igazán jól – de mi mindenhogy imádjuk!

 nata_nails

forrás:@nata_nails