Ugrás a fő kontentre

Műszempilla leszedése - Így csinálják a profik!

muszempilla-leszedese

A műszempillák pompásan egészítik ki a sminket, de a műszempilla leszedése, eltávolítása is nagyon fontos. 2021-ben is divat a műszempilla, ez tagadhatatlan. Rengeten hirdetés található az interneten a szempillák különböző fajtáiról - de hogyan is kell eltávolítani őket? Mai posztunkban erről fogunk részletesen írni, tarts velünk!

Oldószer - Szükséges vagy sem?

A műszempillát a legegyszerűbben és a lehető legrövidebb idő alatt műszempilla leoldó segítségével tudjuk eltávolítani. Oldószert akkor használj, ha a teljes pillasort szeretnéd eltávolítani! A műszempilla leoldót használhatod épített műszempillához, soros vagy tincses pillához is. Természetesen, ennél a terméknél is fontos, hogy jó minőséget válassz. A sok hirdetés között találhatsz olyanokat is, amelyek gyenge minőségű terméket reklámoznak, ezeknek soha ne dőlj be! Az összes kozmetikai termékek az emberi bőrrel érintkezik, ezért inkább járj utána a termék eredetiségének, mielőtt vásárolsz. A szempillák és a szemkörnyéken alkalmazott termékek kiemelt figyelmet élveznek ezen a téren. Ha nem vagy biztos a vásárolandó termék minőségével kapcsolatban, nyugodtan keress fel egy szakembert.

Miért van szükség oldószerre?

A műszempilla stylistok alapkelléke. Amennyiben a vendég a ragasztó felvitelekor allergiás tüneteket mutat, azonnal le kell oldani a pillákat - ezt gyorsan oldószer segítségével tehetjük meg. Az allergiás reakciók közé tartozik a szem erőteljes könnyezése, ha ezt tapasztaljuk azonnal oldjuk le a pillákat! Szempilla töltésnél viszont a stylistok nem használnak oldószert. A lenőtt műszempillát csipesz segítségével távolítják el. Az oldószert sajnos nem lehet lokálisan csak a lenőtt szálakon alkalmazni, ezért töltésnél óvatosan, csipesszel kell eltávolítani a lenőtt szálakat. 

Hogyan használjuk az oldószert és mit fontos még tudni?

Ez a leoldó folyadék általában zselés állagú, de már megjelentek krémes oldószerek is. Több hirdetés is szól róluk - érdemes előbb körülnézned, számodra melyik lehet jobb. A folyadékot közvetlenül az illesztésekre helyezzük fel applikátor pálcika segítségével. Körülbelül 3-5 percig hagyjuk hatni, így a műszálak egyesével eltáválíthatóak anélkül, hogy a természetes pillasor sérülne. Ezután bő vízzel öblítsük ki a szemet. Ugyanez a folyamat a soros vagy tincses szempillák esetében is.

Az oldószerrel való eltávolítás nagyon egyszerű és gyors, körülbelül 15 perc a folyamat. A szempillákat nem szabad feszegetni, tépkedni, levágni. A saját szempilla egészséges marad, nem sérül. Az oldószernek van egy kis maró hatása, ami ha véletlenül bele kerül a szembe, kellemetlenséget és irritációt okoz. Feltéltenül fekve, csukott szemmel alkalmazzuk! Amennyiben otthon távolítjuk el a műszempillákat, mindenképpen kérjünk segítséget. A lehető legjobb, ha szakember segítségét kérjük, de otthon is biztonságosan elvégezhető a műszempilla leszedése. Fontos, hogy soha ne tépkedd a pilláidat!

muszempilla-leoldo-gel

Házi praktikák a műszempilla leszedése során - Működnek?

Egy-egy hirdetés az interneten mindig házi praktikákat tartalmaz. De vajon működik-e, amit a hirdetés, blogbejegyzés vagy fórum feldob megoldásként? Néha találunk hasznos tanácsokat, olyan hirdetés szövegeket, amelyek tényleg beválnak, de mégis a szemünkről van szó - ezért azt javasoljuk, hogy ha teheted, inkább szakemberhez fordulj. Hiszen tudod te is, egy rossz info az internetről komoly gondokhoz vezethet.

A legfontosabb tanácsok közé tartozik, hogy soha ne tépkedd a pilláidat! A természetes szempillák ilyenkor ugyanis károsodnak, kihullanak. A házi praktikák hatékonysága függ a ragasztó fajtájától is, illetve, hogy mennyire erősen tapad a saját pillákra. A ragasztót nem oldja a víz, így nehogy vízzel próbáld meg ledörzsölni a műpilláidat! A szempilla ragasztókat általában oldja az olaj. Éppen ezért vannak, akik egy kis vattára vagy fültisztító pálcikára babaolajat, olívaolajat vagy zsírosabb sminklemosót csepegtetnek. Ezt a szemükre helyezik pár perc erejéig, majd alaposan lemossák. Ez is egy jó megoldás lehet, azonban nagyon figyeljünk, hogy semmi ne kerüljön a szemünkbe! Amennyiben akár csak egy kisebb irritációt is tapasztalunk, azonnal mossuk meg alaposan. Nagyobb érzékenység esetén orvoshoz forduljunk, hiszen a szem nem játék!

Vigyázz a természetes pilláidra!

Mostmár te is tudod, hogyan távolítsd el - akár otthon - megmaradt, nem kívánatos pilláidat. A szempillák nagy figyelmet igényelnek, fontos, hogy kellően kíméletesen bánj velük. A tépkedés helyett inkább válasz oldószeres megoldást, így megkíméled saját pillaállományodat és ragyogó tekintetedet! :)