Ugrás a fő kontentre

Műköröm fajták - Hogyan válaszd ki a legjobbat?

mukorom-fajtak

Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a legnépszerűbb 2021-es műköröm fajták típusait, a különbségeket és a hasonlóságokat, valamint a legégetőbb kérdésekre is igyekszünk választ adni. Ahány lány, annyi fajta műköröm. Épített porcelán, kocka, kerek, mandula, ovális? Tip vagy zselé? Hagyományos vagy különleges műköröm? Porcelánnal vagy akrillal? Klasszikus francia vagy játékos színes? Különböző körmök, de egy cél: egészséges és szép körmöt szeretnénk mindannyian, legyen az műköröm vagy eredeti. Sokan úgy gondolják, hogy ezek lényegtelen kérdések, de egy igényes nő minden esetben gondot fordít a kezére, és tökéletesen ápolt körmökkel rendelkezik. Manapság rengeteg információ található meg ezzel kapcsolatban, így csak nehezen tudjuk eldönteni, vajon melyik műköröm típus lehet ideális.

 

Kell -e műköröm?

Ebben a kérdésben, mindenkinek magának kell dönteni. A gél technika megjelenésével sem áldozott le a műköröm iparnak, hiszen nagyon sokan választják továbbra is a műkörmöt. Főként azért, mert a gél lakk szuper dolog, de nagyban meghatározza a körmök felépítése, ami nem mindenkinél adott. Ha a műköröm szó jut eszünkbe, ne feltétlen a karvaly alakú, hatalmas műköröm jusson eszünkbe, sokkal esztétikusabb megoldások is léteznek. Ha szem előtt van a kezed, és a tökéletes megoldásra vágysz: a műköröm az lehet.

 

Műköröm fajták anyag szerint

Akril körmök, porcelán körmök

Az épített porcelán folyadék és porcelán por összetevőből áll, amit a műkörmös ecsetel visz fel a körmödre. A kétkomponensű összetevőt általában tip vagy rugalmas sablon segítségével viszik fel a körömre, és ahogy levegő éri - a zselével ellentétben - megkeményedik. Az akril egyébként elég erős illattal rendelkezik, de az egészségre ártalmatlan.

 

mukorom-fajtak

 

Fenntartása

Az akril körmök tartós alapanyagból készültek, és a körmöddel együtt lenőnek. Azonban két - három hét után érdemes felkeresned a szalont töltésre. A műkörmös óvatosan megreszeli a körmödet, majd kitölti a körömágyad és az akril felület közötti részeket.

 

Eltávolítása

Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd eltávolítani az akril körmöket, akkor minden esetben fontos szakember segítségét kérned. Ha valamilyen okból kifolyólag ez nem sikerül, akkor áztasd a körmöd 15 percig körömlakk lemosóba, és könnyedén eltávolíthatod.

 

Zselés (gél) körmök

A másik, kifejezetten népszerű választás a gél vagy zselé anyagú műköröm. Ne úgy gondoljunk rájuk, mint régen a fogpasztaszerű anyagból készültekre, hiszen a zselé manapság könnyen kezelhető és nem jár vele semmilyen extra macera. A körmös, hasonlóan az akril anyaghoz, egy sablonra vagy tipre helyezi a zselét, majd UV lámpába helyezi, és az 2 perc alatt megköt. Ha zselével dolgozunk, akkor a szín sokkal tartósabb marad, azonban itt magasabb árral is számolnunk kell.

 

mukorom-fajtak-zsele

 

Fenntartása

Az akril körömhöz hasonlóan ez is egy tartós megoldás, két - három hét elteltével ugyanúgy meg kell látogatnunk a körmösünket töltés céljából. A töltés ugyanolyan módszerrel történik, a körmösöd megreszeli és a hiányzó részeket feltölti.

 

Eltávolítása

Természetesen itt is a körmösünket kérjük meg az eltávolításra, aki kézi reszelő vagy csiszológép segítségével távolítja el.

 

mukorom-eltavolitas-csiszologep

 

Műköröm típusok elkészítés szerint

DIY technika

A do it yourself, azaz a csináld magad technika azon hölgyek mentsvára, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak műkörmös szalonokba járni. Ilyenkor különböző internetes oldalakról tudsz felragsztható körmöt rendelni, amit saját magad, otthon elkészíthetsz. Természetesen ezek köszönő viszonyban sincsenek azokkal a körmökkel, amelyet profi műkörömös készít el, de extrém esetben néha használhatóak. Ha szereted a gél lakkot, akkor próbáld ki az otthoni használatra készült One Step és Three Step Gél Lakk Készleteinket.

 

Épített köröm

Az épített körmöket sokan részesítik előnyben, hiszen megbízható, tartós megoldás. Ilyenkor, az építő anyagot közvetlenül a körömre viszik fel. Ilyenkor is szükség van sablon használatára, hiszen az épített köröm, mindig hosszabb, mint az alap. Ezt a sablont, ami általában a köröm végéhez illesztik, fixálják a körmök hosszabbik részét, miután bevonták a kiválasztott alapanyaggal. Ezt a sablont természetesen az anyagfelhordás után eltávolítja a körmös. A sablonnak, olyannak kell lennie, mintha a saját körmöd meghosszabbítása lenne.

 

mukorom-epites-sablon

 

Tip-es köröm

Itt a köröm alapját, egy vékony, műanyag forma, a tip adja. Ez tip forma lehet kocka, ovális, a lényeg, hogy szép formájú körmöket biztosítson a vendég számára. A tip formáját körmös előre megformázza, majd a köröm feléig ragasztja fel egy speciális műköröm ragasztóval. Mivel ez egy hajlékony anyag, így önmagában nem áll meg, ezért bevonják extra anyaggal - zselével vagy porcelánnal - ez már egyéni döntés kérdése.

 

Tip vagy sablon, ez itt a kérdés!

A vélemények eltérnek ez ügyben, de ez egy olyan kérdés, amit gyakran érdemes a szakemberre bízni, hiszen ő látja a leginkább, hogy a vendég számára melyik lesz a legjobb megoldás. A tipes felhelyezést, sokan inkább a kezdő, kevés tapasztalattal rendelkező szakemberek nagyobb része választja. Ilyenkor az adott formát - ellentétben a sablonnal - nem neki kell kialakítani, hanem tiphez kell igazodnia. A sablon, - a természetes köröm meghosszabbítása, így ezt azoknak ajánljuk, akik eleve szép formájú körmök tulajdonosai. A tip használatával kiküszöbölhetőek az esetleges sablon illesztési problémák. Fontos, hogy mindig szakemberre bízzuk a döntést.

 

mukorom-fajtak-epitett-zsele

 

Extrém formák kedvelőinek

Ha inkább az extrémebb köröm formát kedveled, akkor a köröm megerősítése szövet segítségével széles körben alkalmazott, különleges technika. Ugyanúgy tip vagy zselé, amivel készült a körmöd, ez egy természetes módja a körmeid megerősítésének. Ilyenkor a műkörmös selyem vagy üvegszálat használ a köröm megerősítése érdekében, ez egy plusz tartást ad a műköröm tartósságának növelése miatt. Egyes anyagok selyemből, mások pedig üvegszálból készülnek. A műköröm felületére, a szokásos előkészítés után, vigyünk fel egy adag zselé réteget, amit rövid ideig kötessünk meg, hogy egy félig ragadós állapotban a selyem vagy üvegszálak beleragadhassanak. Ilyenkor a megerősíteni kívánt területre kell helyezni a selyem vagy üvegszálakat a zselé rétegbe, így még tartósabb a műköröm.

 

10 hasznos tipp, műköröm viselőknek

  • Bármilyen műköröm forma mellett is döntesz (mandula, orosz mandula, stiletto, ovális ) fontos, hogy illeszkedjen az eredeti köröm formájához és természetes hatást keltsen.
  • Bízd profira a körmeidet, sokkal nagyobb ügyességet igényel, mint az otthoni hajfestés. Ha műkörmöt szeretnél, keress egy körmöst, akiben tökéletesen megbízol.
  • Ne hámozd le otthon a körmeidet. Bármilyen baleset is érte őket, a műköröm felépítése miatt, szépen tapad a természetes köröm felületéhez, így ha elkezded lehámozni a műkörmöt, azzal a természetes köröm felső rétegét is megsérted.
  • Válassz műkörmöst a barátaid és ismerőseid ajánlása alapján. Az igazán jó reklám az elégedett vendég és a minőségi műköröm, igyekezz ezt szem előtt tartani.
  • Mindig figyelj arra, hogy ahol a műköröm készül, a hely és eszközök megfelelően tiszták legyenek.
  • Ne próbáld otthon reparálni a körmeidet, bízd ezt szakemberre.
  • Kérdezd meg, hogyan ápold két látogatás között a körmeidet, ez elengedhetetlen a tartós műköröm viselése során.
  • Tarts néha szünetet! A műköröm klassz dolog, de néha érdemes levegőt hagyni az eredeti körmeid számára is.

 

mukorom-eltavolitas-kezi-reszelo

 

Neked melyik a kedvenc műköröm fajtád? A zselé vagy a porcelán? Színes vagy francia? Ha érdekel, hogy mely tavaszi színek hódítanak 2021-ben a körmökön, akkor olvasd korábbi blog bejegyzésünket.