Ugrás a fő kontentre

Mikulás köröm - Cuki és egyszerű!

Mikulás köröm - Cuki és egyszerű!

Mint minden évben a Mikulás, azaz Szent Miklós ünnepe, idén is eljön. Hazánkban már több helyen leesett az első hó, érezhetjük már a tél első ízeit. Ilyenkor jól esik otthon bekuckózni, forró teát iszogatni és filmet nézni... Na de mi lesz így a körmeinkkel? Nézzük meg, milyen mikulás mintás körmök közül választhatunk!

Rénszarvasok

A műköröm felületére rénszarvas és hópehely mintát is festhetünk - egyszerűt és bonyolultat egyaránt. Akár körömnyomdát is, akril festéket és csillámport is használhatunk. 2020 telén számos lehetőség áll előttünk és a karácsonyi körmök mindig gyönyörűek!

Forrás: hosnok.hu

A télapó a filmekben és mesékben szánnal érkezik, amit rénszarvasok húznak. Rudolfot is ábrázolhatjuk körmeinken a legegyszerűbb formától a legapróbb részletekig.

Forrás: stilmoda.info

Hópehely és apró kövek

A műköröm felületét díszíthetjük részletes és egyszerű hópehely mintával is vagy 3D kövekkel. A színes géllakk felületére ragaszthatunk körömmatricákat is. A pirosra festett köröm alapvetően elhozza nekünk a Mikulás hangulatot, de a rózsaszín géllakk is megfelelő. Egy kis ügyességgel csodálatos, ünnepi minták jönnek létre. Ezzel a karácsonyi hangulat is kellemessebb lesz. Akár kisebb képek, jelenetek is festhetőek a műköröm felületére, ha nagyon ügyesek vagyunk!

Forrás: stilmoda.info

A 3D kövek és a csillámpor ebben az évszakban a legjobb választás. Ünnepi, elegáns és rendkívül szép eredményt érhetünk el a használatukkal. A fehér francia manikűrt felváltják az ünnepies színek, a piros, a zöld és az arany. Francia végeket, mint már korábban is említettük, nem csak fehér színnel készíthetünk.

Forrás: stilmoda.info

Mikulás sapka - Santa hat nail art

Ha mikulás sapkás körmöket szeretnénk, egyszerű dolgunk lesz. A műköröm felületére először piros gél lakkot vigyünk fel. Háromszög alakban vigyük fel a színek gél lakkot, sapkát formázva. A sapka bojtját és szegélyét fehér gél lakkal fessük meg. Használhatunk csillámos változatot is a színes gél lakkokból! A pirosra és fehérre festett mikulás sapkát variálhatjuk annak függvényében, mennyire jó a kézügyességünk. A sapka csúcsát visszahajlítva is ábrázolhatjuk.

Haladóknak - Mikulás arc és bonyolultabb minták

Ha nem szeretnénk egyszerű mintákat, Mikulás arcot is festhetünk. Akár az egész szán, ajándékok és rénszarvas is felkerülhet a körmeinkre - mind csak türelem és kézügyesség kérdése. A végeredmény csodálatos lesz! Egy szépen "felöltöztetett" hóember is éke lehet a körmeinknek.

Forrás: stilmoda.info

Körömformák tekintetében most nem muszáj visszafogottnak lennünk, bátran kérhetünk a műkörmös szalonban hosszabb méretet is. A szépen kialakított és díszített balerina forma idén is megnyerő választás.

Te már tudod, hogy milyen lesz a körmöd idén Mikuláskor? :)