Ugrás a fő kontentre

Szempilla ívek kisokos - Milyen ívű szempillát válasszak?

Szempilla ívek kisokos - Milyen ívű szempillát válasszak?

A szempilla ívek már elég széles választékkal rendelkeznek ahhoz, hogy nehéz döntés előtt álljunk egy-egy szempillaépítés előtt. Mit jelent a c ív és a d ív, l ív? Miért fontos ez? Kinek milyen szempilla ív áll jól? Hogyan érjük el, hogy természetes legyen egy épített műszempilla, de közben látványos hatást érjünk el? Melyek a legújabb trendek? Ezeket a kérdéseket folytathatnánk még sokáig, de mai blogcikkünkben inkább meg is válaszoljuk őket, tarts velünk! :)

Milyen szempilla ívek léteznek?

Természetes hatású műszempilla ívek

J ívű szempilla - A természetesség maga

A J ív a legtermészetesebb hatású a pillák közül. Íve a természetes szempilla szál íveltségével megegyezik. Tövénél egyenesen indul, a pillavég pedig enyhén íves. Szemből nézve annyira nem látványos. Azoknak a vendégeknek javasolt, akik csak egy picit hosszabb, dúsabb szempillát szeretnének. Kezdő szempilla stylistoknak és a természetességet kedvelőknek ideális választás.

B ívű szempilla - Az arany középút

Ha a vendég alapból nagyon ívelt pillasorral rendelkezik, ez lehet a megfelelő választás. Hasonlóan természetes hatása van, mint a J ívnek, kissé íveltebb véggel. Szintén egy átlagos, natúr hatású pillaszálra hasonlít. Hosszabbításra és a természetesnél dúsabb hatás elérésére tökéletes választás.

L ív - A ritkaság

Ennek az ívnek hasonló alakja van egy fektetett L betűhöz. Íveltsége aligha van, inkább szögletesnek nevezhető. A szempilla stylistok nem nagyon használják ezt a fajta műszempilla ívet. Alkalmazható egyenes és lefelé hajló saját szempillákra való applikáláshoz, illetve zárt és mélyen ülő szemtípusokhoz. A teljesen egyenes, inkább lefelé ülő természetes pillákhoz ezt használjuk, amelyekhez nem tudunk applikálni C vagy D ívet semmiképpen. Az L ívtípus tartósabb, mivel ennek a pillaszálnak van a leghosszabb ragasztási alapja a saját, természetes pillához.

Erősebben ívelt műszempillák

C ív - A legnépszerűbb

A C ívű műszempilla ívesebb, mint a B. Az egyik legnépszerűbb pillaív, optikailag nyitott tekintetet ad, de még nem kelt extrém hatást. Szinte minden szemtípushoz illik.

CC ív - Átmenet a C és a D ívű szempillák között

Ez a szempilla ívtípus kevésbé elterjedt. Használatával nőies, szexi tekintetet nyújthatunk vendégeinknek, anélkül, hogy túlságosan drámai hatású lenne.

D ív - A göndör szempilla hatás

Íveltsége erősebb, mint a C ívű pilláknak. Olyan hatást kelt, mintha a szempillák egy kicsit göndörítve lennének, igazi babás tekintet kapunk az applikáció után. Drámai hatást és rendkívül nyitott tekintetet kölcsönöz. Optikailag emeli a pillákat. Mélyen ülő szem vagy zárt szemtípus esetén nem ajánlott! Az ilyen szemtípusú vendégeknél kélnyelmetlenséget okozhat ez a típusú pilla. A D ívű pillák végei ebben az esetben hozzáérhetnek a felső szemhéjhoz vagy akár meg is szúrhatják azt!

DD ív - A legívesebb

Ez a szempilla nagyon íves, szinte félkör alakú. Használatával díva-hatás érhető el. Figyeljünk jól a természetes pilla íveltségére, mert a túl rövid ragasztási szakasz miatt rövidebb lehet a tartósság is. A DD ívű pillasor igazán drámaian nyitja a tekintetet, vendégünk egy valódi dívaként távozhat a szalonból.

LC és LD ívek - A megoldás egyenes pillákra

A L pillaívhez hasonlóak ezek az ívek. Az LC és LD ív vége kicsit meredekebben emelkedik, nyitja a tekintetet. Macskaszem hatás érhető el a használatukkal.

Milyen szempilla ívet válasszak?

Most, hogy már ismerjük a különböző szempillák hosszú listáját, egy kicsit egyszerűbb dolgunk van. Akár vendégként fordulsz egy szempilla stylisthoz, akár te magad dolgozol a szakmában, már tudod, hogy fontos a saját, természetes pillaállomány helyes megítélése. Ennek tekintetében tudjuk kiválasztani a megfelelő szempilla ívet, amely kényelmes, tartós és esztétikus lesz, viselete pedig nem terheli meg az egészséges pillaszálakat.

Természetesen a vendég kívánsága az első, de mindenképpen figyelembe kell vennünk az alap adottságokat: a szemforma, a saját pillaállomány minősége, a pillák íve. Egy szetten belül variálhatjuk is a pillaíveket, így a nem előnyös szemformából is kihozhatjuk a maximumot. Ebben az esetben egymáshoz közel álló íveket válasszunk az esztétikus eredmény érdekében. Például B, C és D: A belső szemzugból indulunk a B ívvel, majd fokozatosan C, a külső szemzug felé haladva pedig D ívet használunk.

Mit jelent a "D" és az előtte álló számok?

Az 1D, 2D, 3D, stb megnevezések azt jelentik, hogy egy szál saját szempillára hány szál műszempillát applikálunk. A D-k száma tehát az egy saját szálra épített műszempillák számát jelöli, ami akár 6, vagy extrém esetekben 10 is lehet! Persze ezeket a pillasorokat nem mindennapi viseletre helyezzük fel.

A szempilla építés eredeti megnevezése szálas/szálankénti szempillahosszabbítás volt. Tehát minden egészséges, saját szempillára kerül egy műszál. A későbbi, "3D-s műszempilla" megnevezés egy fantázianév, amit többfajta épített pillára is használtak általánosságban a köznyelvben. Megkülönböztetünk vastagságot, ívet, hosszúságot és a szálak sűrűségét is. Ezért, mint már tudjuk, nem nevezhetünk minden típusú pillát 3D-nek. :)

1D - A klasszikus

Az 1 D-s műszempilla applikáció során minden egészséges saját pillaszálra egyetlen egy darab műszál kerül fel. A kiválasztott hosszúságú, vastagságú, íveltségű pillákat egyenként ragasztja fel a stylist, ez körülbelül 250-350 műszálat jelent a saját pillaállománytól függően.

2D - Látványosabb pillasor

A 2D-s technikánál minden egészséges saját szálra 2 műszál kerül fel ragasztó használatával. Ez több időt vesz igénybe, illetve körülbelül 500-700 műszálat. Az eredmény az 1D-s technikánál jóval dúsabb, látványosabb lesz. A megfelelő vastagságú és hosszúságú szálak használatával tartós, könnyű és kényelmes viseletet biztosíthatunk.

3D - És annál több!

A 3D-s és ennél dúsabb pilla szettek már különösen vékony, könyített szálakból épülnek. Így nem terhelik meg a saját pillaállományt, mégis extrém hatást érünk el az applikáció végén. Az elkészült pillasor rendkívül dús, tökéletesen terül és elképesztő látványt nyújt. Talán még smink sem kell hozzá, mert önmagában is öltöztet. :)

A tartósság ismérvei

A megfelő előkészítés

Mint a legtöbb szépségápolási folyamat, a szempillaépítés is előkészítéssel kezdődik. A hosszú ideig tartó, szép pillasorhoz az első lépés nem a szalonban van: a vendégnek figyelnie kell, hogy szempillaépítés előtt ne használjon zsíros, olajos alapozót, sminkterméket és mindenféleképpen smink nélkül érkezzen! Ezután a stylist alaposan tisztítja, zsírtalanítja és szárítja a szempillákat, primert használ. Az alapos előkészítésnek köszönhetően a pillasor az ígért ideig tartani fog. A megfelelő minőségű ragasztó is biztosítja az építés tartósságát.

A nem jó minőségű alapanyagok és a helytelen applikálás is vezethet idő előtti kihulláshoz vagy csúnya végeredményhez! Vendégként jól dolgozó, profi szakembert keress fel, hiszen órákon keresztül dolgozik a szemed körül. A professzionális munka és a minőség lehet, hogy drágább, viszont biztos, hogy nem tesz kárt a szemedben és a pilláidban. Szakemberként pedig mindig nagyon figyelj a helyes applikálásra és a megfelelően jó minőségű alapanyagok használatára! A vendégeid is csak akkor fognak új időpontot kérni, ha elégedettek a munkáddal. Mindig legyél tisztában a legújabb trendekkel, folyamatosan járj tanfolyam továbbképzésre, ha teheted. Minőségi termékek közül vásárolj, hiszen így tudsz sikeres karriert építeni! :)

A vendég tájékoztatása

A profi szakember munkája hiábavaló, ha vendégét nem tájékoztatja a szempillaviselés alapszabályairól. Mindig figyelmeztessük vendégeinket, hogy hogyan viseljék az épített pillasort. A műszempilla viselete egyszerű és könnyű, de néhány szabályt fontos betartani ahhoz, hogy a pillaszálak ne potyogjanak le 1 hét után.

Applikálás után 48 órával erősen ajánlott a párás, nedves környezet kerülése, de ez idő eltelte után is óvni kell a szempillákat a víztől, gőztől, párától. A szolárium és a szauna nem javasolt, illetve a szemdörzsölés sem. A szem környékén nem szabad olajos vagy zsíros sminkterméket használni, illetve a szempillaspirál is feleslegessé válik. A pillákat többször is ki kell fésülni szempillafésűvel, óvatosan. Így a műszempilla töltés akár 3 hét múlva is ráér, hosszabb ideig marad tartós a bámulatos pillasor. Ezek az alapvető tudnivalók, de természetesen minden stylist odafigyel ezekre a dolgokra, ugye? :)