Ugrás a fő kontentre

A japán manikűr

A japán manikűr

A japán manikűr a japán arisztokrácia titkos receptje volt évszázadokon át. Mindenki irigyelte és egyben csodálta a gyönyörű, természetes körmök ragyogását, és keresték a megoldást: vajon mitől ilyen szép és egészséges? A titok nem volt más, mint a japán manikűr, amely kiemelte a körmök természet-adta szépségét! A császár udvarhölgyei, a gésák, sőt, még a személyzet is kifogástalan körmöket viselt. Japánban a hölgyek a körmök állapotára rendkívül odafigyeltek, ez ugyanis mindig elárulta a tulajdonosa társadalmi és anyagi helyzetét, így természetes volt, hogy az arisztokraták körmei voltak a legcsillogóbbak. Sokáig nem tudtuk, hogy vajon minek volt ez köszönhető, de már egy ideje megvan a titok nyitja, és most téged is beavatunk!

 

jaőán-manikűr-gésa

 

Mi az a japán manikűr?

Minden nő szembesül azzal, hogy körmei nem csillognak, repedeznek, töredeznek. Ha rendszeres épített műköröm élvező vagy, akkor pedig sajnos egy idő után alatta a köröm elvékonyodik. Az évszakváltásnál, főleg télen, valamint a D-vitamin hiány következtében ez a hatás megduplázódik. A köröm fénye eltűnik, hiába ápolod kezeidet, azok kiszáradnak, a bőröd repedezik, a körmeid pedig.... hát, sokszor nem szép látvány. A tavasz beköszöntével is gyengülnek a körmeink, főleg ha csapadékos és szeles, mint idén. Éppen ezért lakkokkal, gél lakkokkal díszítjük őket, amelyeknek köszönhetően újra magabiztosak lehetünk. Természetesen igaz, hogy a gyönyörű színek tökéletesen fednek, üdévé és frissé teszik a megjelenést, kiegészítik azt. Ezzel viszont nem segítünk körmeink állapotán, sőt, lehet, hogy csak rontunk rajta. Ezért érdemes inkább először megerősíteni a körmeinket, hogy ne vékonyodhassanak el! A lakkok, gél lakkok és műköröm használat rajongójaként is fontos, hogy időnként lélegezhessenek a körmeink. Be kell tartani a szabályt, hogy néha le kell mondanod kedvenceidről a szép köröm érdekében. Ha már ezt teszed, miért tehetnél közben az egészségükért? Miért ne lehetnének közben is csillogóak? Éppen erre kínál megoldást a japán manikűr, amely használatának során ugyan búcsút mondhatsz egy időre a lakkoktól, de nem kell tovább rejtegetned körmeidet! Ha attól félsz, hogy mi lesz veled közben lakkok, gél lakkok vagy műköröm nélkül, ne ijedj meg, a köröm így is szép, erős és csillogó lesz.

A japán manikűr a szép, egészséges és erős köröm kezelés módja, akár pár perc alatt, teljesen természetes anyagokkal. Nagyon hatásos, főként gél lakk vagy épített műköröm eltávolítását követően, hiszen ekkor a körömlemez elvékonyodik és ápolást igényel. Rendszeres körömlakk használat után is javasolt, ugyanis a körömlakkokban és lemosókban található összetevők is szárítják a a körömlemezt, amely akár lemezesen is töredezhet és felválhat. Ha szeretnéd óvni a körmeidet, mindenképp acetonmentes körömlakk lemosót szerezz be, ám ezzel is sérülhet a mindennapi csodás manikűr. A japán manikűr egy olyan méhviaszos kezelés, amely visszaadja a körmök fényét, ápoltságát, elősegíti az abban rejlő természet-adta tartós szépségét.

A méhviasz a lemezekbe épülve segíti az egészséges körömnövekedést, ápolja a körmöket, erősíti azokat és nem utolsó sorban tartós, gyönyörű fényt és csillogást biztosít. Nem kopik, mivel az anyag a körömlemezbe épül, de azért érdemes kerülni olyan tevékenységet, anyagot ami felsértheti. Ilyen anyag lehet például a gumikesztyű is.

japán-manikűr

 

Miből áll a japán manikűr?

Ahhoz, hogy dolgozhass vele, érdemes beszerezned weboldalunkról a Spirit Nails Japán Manikűr készletet, ugyanis ebben minden megtalálható, ami az eljárás során szükséges. A manikűrt csak tiszta, körömlakk, gél lakk, vagy bármilyen más épített műköröm eltávolítása után szabad megkezdeni. Egy kúra 3-6 hónapig tart, és hetente, kéthetente érdemes elkészíteni. Ebben az időszakban tilos bármilyen lakk vagy műköröm építése, ugyanis az eljárás lényege, hogy újra megerősítsük a körmöket. Mindig érdemes bizonyos időközönként szünetet tartani a lakkozások, műkörmök között, ugyanis ezek idővel gyengítik a saját, természetes körmeinket.

Az eljárás megkezdéséhez a rózsaszínű reszelővel fel kell bolyhosítani a körömlemezt. Ez az eljárás nagyon óvatosan történjen, ugyanis nem szabad felsérteni a körömlemezt. Ezután következik a fő összetevő, a méhviasz. A méhviasznak köszönhetően a köröm felszíne erős, simább és egyenletesebb lesz. A méhviasznak rengeteg felhasználási módja van. A kozmetikában a rúzsok selymességét adja, a gyógyszerészetben krémek formájában, homeopátiában természetes gyógymódként köhögésre és megfázásra ajánlják. Emellett fényesítő, impregnáló hatása miatt a cipők fényesítésére is használják, sőt, az illatgyertyák anyagaként is remekül funkcionál!

A manikűr területén pedig a természetes méhviasztól erősödik a köröm, kezelésről-kezelésre élénkül a színe, a fény pedig rendkívül tartós, nem kopik, mert az alapanyag beépül a körömlemezbe. Impregnáló hatása miatt nem érdemes és nem is ajánlott lakkot kenni rá. A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek. A méhviaszt a zöld színű polírozóval bele kell polírozni a körömbe. Ezután  egy kis mennyiséget a fényesítő porból eloszlatunk a kanál segítségével, majd fényesre polírozzuk a rózsaszín polírozóval is. Ezzel a lépéssel a hatóanyagot a körömbe zárjuk és fényesítjük a felületüket. A körmök így nyerik el egészséges kinézetüket. Ha szeretnéd, ezután a körömbőrt még ápolhatod körömbőrápoló olajjal, ceruzával. Ezekből több illat is található webshopunkból, válaszd ki a neked tetszőt, hozzád illőt! Ezzel az első japán manikűr el is készült. Ugye milyen egyszerű, de mégis nagyszerű?

 

japán manikűr

 

A Spirit Nails Japán Manikűr készletben összesen 10 darab termék található: a méhviaszos paszta, fényesítő por, 4 db körömreszelő, 2 db szarvasbőr polírozó, polírozó kendő, adagoló kanál. Az első használat után egy hónapig hetente érdemes használni, hogy a méhviasz a körömlemezbe épülve folyamatosan kifejtse hatását. Az egy hónap letelte után pedig elég a körmöket 2-3 hetente újra kezelni.

 

A tökéletes ajándék anyák napjára

Tudtad, hogy közeleg az Anyák napja? Ha úgy érzed, szívesen eltöltenél vele egy kis anya-lánya programot, akkor gyakoroljátok egymáson a manikűrt! A legszebb ajándék az együtt töltött idő - legyen az bárhol, bármikor. Gondolj bele, egy hosszú, kiadós beszélgetés, miközben együtt szépültök, csakis szuper élmény lehet neked is, és neki is! Bár a japán manikűrt megtanulni nem bonyolult, bárki elsajátíthatja, most lehet, hogy érdemes egy hosszabb távú befektetésben gondolkodnod. Limitált exkluzív Anyák napi ajánlatunk keretében most online Manikűr tanfolyam mellé Japán Manikűr Készletet adunk ajándékba. Lepd meg édesanyádat Anyák napján egy igazán hasznos, tudást adó, kreatív ajándékkal! A tanfolyam megvásárlását követően a Japán Manikűr Készletet 1-2 napon belül házhoz szállítjuk, és már készülhet is a tökéletes köröm - akár a tiéd, akár az övé! A japán manikűrt technikáját is tartalmazza a tanfolyam, de ezen kívül az anyagok, eszközök megismerését, klasszikus és francia manikűrt is elsajátíthatjátok. Emellett megismerkedhettek a kézmasszázs alapjaival, és a hennafestéssel is. A tanfolyam során végig videókkal segítenek titeket a tanulásban, így figyelve arra, hogy minden mozdulat tökéletesen menjen. Mi lehetne nagyobb szórakozás, mint együtt tanulni a számodra legkedvesebb nővel? Végezzétek el együtt, gyakoroljatok egymás kezein, és meglátjátok, a tanfolyam végére nem csak gyönyörű körmök várnak, de rengeteg jó közös emlék is!

 

japán-manikűr-ajándék