Ugrás a fő kontentre

Gél lakk tanfolyam

Gél lakk tanfolyam

Kíváncsi vagy arra, hogy hogyan készítheted el a körmöd profi szakemberként? Bemutatjuk legújabb online elvégezhető kurzusunkat, a Gél Lakk Tanfolyamot. A Gél Lakk Tanfolyam teljesen az alapoktól mutatja be az otthoni gél lakkozás folyamatát. Hogy milyen technikákat tanulhatsz meg pontosan? És hogy milyen eszközöket kell beszerezned az otthoni gél lakkozáshoz? Ebben a cikkben most összegyűjtöttük nektek!

A női köröm

Nőként sok mindenre odafigyelünk megjelenésünkben: hajunk, sminkünk, bőrápolás, öltözködés. Passzol-e a cipőnk a táskánkkal, sminkünk az aznapi outfittel, és a körmünk a… A körmünk! Lakkozzuk, festjük, ápoljuk, vágjuk, reszeljük. Ha pedig van időnk és pénzünk, egy szakemberhez járunk vele, legalább 2-3 hetente, hogy mindig ápoltak és gyönyörű legyen a manikűr! Persze, ennek színét és hosszát nem tudjuk változtatni naponta, mint minden mást a megjelenésünkben. Ezért olyat választunk, ami a következő 1-2-3 hétben, talán passzol majd minden elfoglaltságunkhoz, vagy amilyen színek éppen tetszenek. De mi lenne, ha nem lenne arra szükséged, hogy eljárj a szakemberhez? Igen, tudjuk, neked sincs jelenleg időd egy 1 éves OKJ kurzusra, ahova be kell járni személyesen. Ezért ajánljuk a bárhol és bármikor elvégezhető online Gél lakk tanfolyamot a The Bright Academy weboldalon. Hogyan is tudnád online megtanulni? Természetesen úgy, ha rengeteget gyakorolsz mellette otthon, de az elméleti tudást az oktatási anyagokon keresztül mi megadjuk.

Miről szól Gél Lakk Tanfolyam?

Ez, a február közepén induló képzés során megtanulhatod az alap technikákat, elsajátíthatod a köröm felépítését, anatómiáját, zsírtalanításának és tisztításának módját. Megmutatjuk a gél lakk felvitel helyes menetét, a lámpa használatát és a köröm ápolását is. Ezek mellett megismerkedsz a termékekkel, amelyeket használni fogunk, a pontos reszelés menetét, a bőr ápolását. A kurzus végén egyszerű díszítési lehetőségeket, tippeket is tanulhatsz, hogy kicsit szélesebb repertoárból dolgozhass. A tanfolyam tökéletes ajándék magadnak vagy egy barátnődnek. Sőt, ha mindketten elvégzitek, tökéletes csajos program lehet a gél lakk otthoni elvégzése, akár egymásét, akár a saját körmötöket elkészíteni. Mindenképp szükséges beszerezned UV lámpát, lakkokat, (One Step, Three Step), Top Coated fényzselét, leoldószert, rózsafapálcát, reszelőket, Spirit Base alapozólakkot. Ha mindez megvan, csak akkor érdemes belevágni a kurzusba! Ahhoz, hogy ezeket megbízható helyről, magas minőségben, de reális áron tudd megvásárolni, mi a saját Spirit Nails termékeinket ajánljuk. Természetesen, ha már esetleg máshonnan beszereztél pár anyagot, vagy kaptál már, akkor használd azokat – csak figyelj a szavatossági időre!

gél_lakk_2

Bőr és körömápolás

A Gél Lakk Tanfolyam során kiemelt figyelmet kap a bőr, köröm ápolása, és nem utolsó sorban a lakkozás előkészítése, ugyanis nem szabad csak úgy, azonnal azzal kezdeni. A körmünkön baktériumok, kosz, por telepszik meg, ami teljesen normális. Ha ezeket nem távolítjuk el megfelelően, akkor sajnos a lakk alatt óriási bajt okozhatnak. Mindannyian találkoztunk már olyannal, akinek begyulladt a körme vagy a körömágya – ebben az esetben pontosan emiatt történik! Emellett külön figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy magas minőségű gél lakkokat használjunk, és időközönként pihentessük körmünket. Ez azért kiemelkedően fontos, mert a túlzásba vitt használat során körmünk gyengülhet, elvékonyodhat. Biztosan veled is előfordult már, hogy körmöd állapotából adódóan úgy döntöttél, inkább most egy pár hétig nem lakkozod vagy nem csináltatod meg szakemberrel. Ha jó szakemberhez jársz, akkor pedig ő maga javasolja, hogy most pár hétig pihentessétek. műköröm esetén pedig még fokozottabban kell erre figyelni. A Gél Lakk Tanfolyam során elsajátíthatod azokat a technikákat, amelyek segítségével körmöd hosszútávon egészséges marad a gél lakkozás során.

A tökéletes formázás

Nehéz választani a sok forma közül: mandula, hegyes végű, négyzetes, ovális. Javasoljuk, hogy mindig a hozzád leginkább passzoló alakot válaszd, ami nem idegen tőled és jól áll az ujjaidon. Ma már bármelyik mintát bármelyik köröm alakra el lehet készíteni, úgyhogy ne félj, hogy valamelyikből kimaradsz! A gél lakk tanfolyam során megtanulhatod a tökéletes reszelés és alak kialakításának rejtelmeit is. Persze elképzelhető, hogy egyik héten mandula alakra vágysz, másik héten pedig a hegyes végű ombre francia manikűr tetszik meg. Ilyen érzés esetén érdemes minden formát kipróbálni, hogy elköteleződhess egy mellett. A Gél lakk tanfolyamon pedig megmutatjuk, hogy a kívánt formát hogyan, milyen eszközök használatával érheted el.

Az első alkalmakkor érdemes egy próba ujjon gyakorolnod, és ha ott már szépen sikerül, akkor saját magadon. Majd kérd meg valamelyik barátnődet, anyukádat, rokonodat, hogy megmutasd nekik a tudásodat! Erre biztosan bármelyikük vevő lenne, főleg egy igazi, barátnős este alkalmával!

A kurzus során megismerkedsz a termékekkel: buffer, polírozó, banán alakú, egyenes, half moon, üvegreszelő. Laikusként mindegyik csak egy reszelő, talán, ami alapján felismerjük őket, hogy melyik milyen „durva” – vagyis milyen szemcsézettségű. Alapozó és fedőlakkok, zsírtalanítók, fertőtlenítők, japán manikűr. Ez mind kiderül a kurzus során, hogy pontosan mire való, hogyan működnek a felsorolt anyagok.

Lakkozás

A lakkozás 3 variációjának használatát sajátíthatod el: a One Step Gél Lakk, Three Step Gél Lakk és persze a díszítő lehetőségek. Utóbbinál, amikor eljutsz odáig, akkor érdemes pár díszítő kelléket is beszerezni, mint például a krómpor, kövek, glitterek, díszítőtoll.

A One Step Gél Lakk előkészítése nem igényel hosszú folyamatot, nem szükséges alá alapozó réteg, eltávolítása pedig nagyon egyszerű. Gél lakk oldószerrel azonnal eltávolítható, de ha nincs otthon az sem baj. Egy bőrfeltoló kaparó segítségével a körömágy felöl fokozatosan felszedhető, akár egy erősebb matrica. Ezt is felviheted több rétegben a kívánt színárnyalat eléréséhez, így minden alkalomra megfelel. A tanfolyamán során ezzel kezdünk, hiszen ez szinte olyan könnyű, mint a köröm lakkozás, azonban már ennek során is gyakorolhatod az ápolást, zsírtalanítást és reszelést. Kezdésnek ez a legkönnyebb és a legegyszerűbb anyagok használatát igényli.

gél-lakk-tanfolyam-one-step-doboz

Ezután megtanuljuk a Three Step Gél Lakk segítségével a lakkozást. A Three Step Gél Lakk Készlet két különböző színű háromlépéses gél lakkot tartalmaz, ami ezáltal több időt vesz igénybe, mint az egylépéses lakkzselé. A nevét onnan kapta, hogy a szín felvitele előtt szükség van alapozórétegre, felvitele után pedig fedőrétegre, így a kiválasztott színnel együtt 3 réteget kap körmünk, de ez a szám lehet több, ha úgy döntenél, hogy egy rétegben nem éred el a kívánt színt. Ebben a fejezetben már megismerkedhetsz az eltávolítással is, amelyhez használhatsz körömreszelőt vagy csiszológépet.

gél-lakk-tanfolyam-three-step-doboz

Online vagy hagyományos gél lakk tanfolyam?

Ha úgy döntesz, szeretnéd kipróbálni magad ebben a szakmában, és ehhez a mi Gél Lakk tanfolyamunkat végeznéd el, kérlek vedd figyelembe, hogy ezen a kurzuson még nem elérhető a körömépítés, inkább csak egy alapot ad a későbbi tanfolyamokhoz. Lehet, hogy annyira megtetszik a szakma, hogy esetleg tovább képeznéd magad. Ahhoz viszont ez a kurzus tökéletes, biztos és stabil alapot ad, hiszen már ismerni fogod az eszközöket, a köröm ápolás és lakkozás, díszítés technikáit. Köröm építéssel foglalkozni már egy magasabb szint, ami még ezen a kurzuson nem tanulható. A tanfolyamunk 2020. február 20-tól elérhető. Amennyiben szívesen végeznél személyes és csoportos, szakképzett oktató jelenléztében OKJ-s akkreditált tanfolyamot, akkor szívesen ajánljuk a tanfolyamainkat! A műköröm készítésének és felhelyezésének módját javasoljuk a személyes, a Kézápoló és Műkörömépítő tanfolyamon megtanulni, ugyanis az egy bonyolultabb technika, más eszközök igénybevételével. Erre a jelentkezés itt található, a személyes oktatás pedig egy hivatalos oktató segítségével olyan nagyobb városokat zajlik, mint Budapest, Debrecen, Pécs. Ha úgy döntenél, hogy hagyományos OKJ-s képzés közelebb állna a szívedhez, akkor még szívesen ajánljuk az Alfa Kapos Képzőközpont Kft. mellett a Kapos Bróker Kft. oktatásait is. Az OKJ-s tanfolyamok árai változóak, Kézápoló és Műkörömépítő 199 000 Ft, Lábápoló 199 000 Ft -os áron elérhető. Ebben az esetben a termékek egy részét kell csak neked biztosítani, ugyanis egy kezdő oktatási csomagot kapsz az első napon, és mindkét esetben Spirit Nails termékekkel dolgozunk, így bátran ajánljuk a jelentkezést. Az előbbi tanfolyamon sajátíthatod el már a francia manikűr, manikűr, és gél lakk technikáját, az utóbbin pedig a pedikűr végzettséget szerezheted meg a képzés végén, és végig oktató felügyeli a munkádat mindkét esetben. Kérlek vedd figyelembe, hogy a műkörmös szakképzettséget csak a Kézápoló és Műkörömépítő tanfolyam elvégzése után kapod, ugyanis az már magasabb szint a szakmában. Ez a rövidebb, online gél lakk tanfolyam csak alapként szolgálhat. Az online tanfolyam elvégzése után online certifikátot állítunk ki, mely igazolja a tanfolyam sikeres elvégzését. Kérjük vedd figyelembe, hogy a kapott online certifikát nem számít hivatalos oklevélnek.

gél-lakk-tanfolyam-otthoni

Reméljük, örömöt leled majd képzés elsajátítása során, és megszeretetjük veled a szakmát! Elvégzésével időt és pénzt spórolsz, nem szükséges ezentúl időpontot egyeztetni a műkörmösöddel, órákig egy szalonban ülni sok másik ember között. Remek ajándék barátnőidnek és persze program is egyben, ha gyakorolsz rajtuk, segítesz nekik. Próbáld ki magad ebben is - aztán ki tudja, lehet műkörmös leszel te is, hiszen jó szakemberből sosincs elég! Szentelj elég időt körmeidnek és kezeid ápolásának februárban is!

Felhívjuk a figyelmedet, hogy az online Gél Lakk Tanfolyam elvégzése nem ad hivatalos kézápoló, körömápoló vagy lábápoló végzettséget, így kérlek elvégzése után még ne kezdj bele műkörmös, pedikűrös, manikűr szalon kialakításába! Ehhez ajánljuk a már fent említett OKJ-s, akkreditált tanfolyamokat. Minden jog fenntartva.